×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Dromenland

Dromenland
22.04.2013 -

In ons leven hebben we maar liefst 150.000 dromen. Hoe komt het dat we dromen? En hebben dromen een betekenis?


Ook al denk je dat je vannacht niet gedroomd hebt, toch heb je zo’n 5 à 7 dromen gehad. Je zult ze soms niet allemaal herinneren, maar per nacht droom je zo’n 2 uur. Dit gebeurt in je REM-slaap. REM staat voor Rapid Eye Movements, wat snelle oogbewegingen betekent. Dit is ook precies wat er gebeurt. Je hele lichaam is ontspannen, maar je hersenen zijn net zo druk bezig als overdag. Terwijl je je ogen dicht hebt, bewegen ze heen en weer. Dit komt omdat je aan het dromen bent en dingen ziet in je droom. Als je mensen wakker maakt in hun REM-slaap, herinneren ze vaak hun droom nog.

Vaak droom je over iets wat je hebt meegemaakt, of je droomt over iets waar je mee zit. Hiermee verwerken je hersenen je dag. Dromen lijken vaak levensecht. Wanneer je doorhebt dat je droomt, kun je alles doen wat je wilt. Dit zijn lucide dromen. In een lucide droom ben je je bewust van het feit dat je droomt en gewoon in bed ligt te slapen.

Sommige mensen geloven dat bepaalde elementen in je droom een betekenis hebben. Wanneer je bijvoorbeeld over poep droomt, kan het wel eens zo zijn dat je een grote geldprijs gaat winnen. Droom je over een adelaar, dan staat deze symbolisch voor je vader.

Benieuwd wat jouw droom betekent? Kijk dan op www.grotebeer.net

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij vaak lucide dromen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 22 apr '13 17:32

  Reactie: Nee, helaas niet
  Ben er nooit bewust van dat ik droom
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder di 23 apr '13 18:22

  Reactie: Nee, helaas niet
  ik kan me zo goed als nooit een droom herinneren. ik heb wel eens begrepen dat er een klier/hormoon is die bij mij slecht werkt en dat ik daarom heel vaak de REM slaap mis. Vaak neem ik een kwart slaaptabletje in en slaap dan z'n uur of 4. ALS ik een droom herinner is het meestal geen leuke maar een angstige en zelden dezelfde.
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!