×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Dromenland

Dromenland
22.04.2013 -

In ons leven hebben we maar liefst 150.000 dromen. Hoe komt het dat we dromen? En hebben dromen een betekenis?


Ook al denk je dat je vannacht niet gedroomd hebt, toch heb je zo’n 5 à 7 dromen gehad. Je zult ze soms niet allemaal herinneren, maar per nacht droom je zo’n 2 uur. Dit gebeurt in je REM-slaap. REM staat voor Rapid Eye Movements, wat snelle oogbewegingen betekent. Dit is ook precies wat er gebeurt. Je hele lichaam is ontspannen, maar je hersenen zijn net zo druk bezig als overdag. Terwijl je je ogen dicht hebt, bewegen ze heen en weer. Dit komt omdat je aan het dromen bent en dingen ziet in je droom. Als je mensen wakker maakt in hun REM-slaap, herinneren ze vaak hun droom nog.

Vaak droom je over iets wat je hebt meegemaakt, of je droomt over iets waar je mee zit. Hiermee verwerken je hersenen je dag. Dromen lijken vaak levensecht. Wanneer je doorhebt dat je droomt, kun je alles doen wat je wilt. Dit zijn lucide dromen. In een lucide droom ben je je bewust van het feit dat je droomt en gewoon in bed ligt te slapen.

Sommige mensen geloven dat bepaalde elementen in je droom een betekenis hebben. Wanneer je bijvoorbeeld over poep droomt, kan het wel eens zo zijn dat je een grote geldprijs gaat winnen. Droom je over een adelaar, dan staat deze symbolisch voor je vader.

Benieuwd wat jouw droom betekent? Kijk dan op www.grotebeer.net

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij vaak lucide dromen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 22 apr '13 17:32

  Reactie: Nee, helaas niet
  Ben er nooit bewust van dat ik droom
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder di 23 apr '13 18:22

  Reactie: Nee, helaas niet
  ik kan me zo goed als nooit een droom herinneren. ik heb wel eens begrepen dat er een klier/hormoon is die bij mij slecht werkt en dat ik daarom heel vaak de REM slaap mis. Vaak neem ik een kwart slaaptabletje in en slaap dan z'n uur of 4. ALS ik een droom herinner is het meestal geen leuke maar een angstige en zelden dezelfde.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |