×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoera! Feitjes over jarig Canada

Hoera! Feitjes over jarig Canada
01.07.2017 -

Canada bestaat vandaag 150 jaar. We zetten de leukste weetjes over dit land op een rij.


Voordat Canada een eigen president kreeg (in 1867) werd het land eerst door de Fransen gekoloniseerd. In 1763 werd het Canadees grondgebied eigendom van de Britten. Er vonden belangrijke veldslagen plaats tussen de Engelsen en Amerikanen.

Canada werd automatisch betrokken bij de Eerste Wereldoorlog, omdat het land beperkte onafhankelijkheid had en bleef deels onder de controle van de Britten.

Door de jaren heen is Canada tweetalig gebleven: Frans en Engels.  

Wie jarig is, trakteert
Om de verjaardag van het land te vieren, nodigt Canada je dit jaar uit om gratis de natuurparken te verkennen. Normaal kost een jaarpas € 68,-.

Dat verdient een bloemetje 
Canada steunde Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als dank stuurt Nederland ieder jaar nog 20.000 tulpenbollen naar het jonge land.

Veilig land
Volgens de Globale Vredesindex (opgesteld door Institute of Economics and Peace) staat Canada op plek 8 van veiligste landen ter wereld.

Hieperdepiep 
Op 1 juli viert Canada de nationale feestdag: Canada Day. Op deze dag viert Canada de dag dat het land ontstond in de huidige vorm (1 juli, 1867). De dag wordt uitbundig gevierd met onder andere vuurwerk.

Geintje, bedankt 
In de Amerikaanse serie How I Met Your Mother maken Amerikaanse personages veel flauwe grappen over hun Canadese vriendin Robin. Een beetje te vergelijken met de grappen die Nederlanders over Belgen maken. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |