×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hoera! Feitjes over jarig Canada

Hoera! Feitjes over jarig Canada
01.07.2017 -

Canada bestaat vandaag 150 jaar. We zetten de leukste weetjes over dit land op een rij.


Voordat Canada een eigen president kreeg (in 1867) werd het land eerst door de Fransen gekoloniseerd. In 1763 werd het Canadees grondgebied eigendom van de Britten. Er vonden belangrijke veldslagen plaats tussen de Engelsen en Amerikanen.

Canada werd automatisch betrokken bij de Eerste Wereldoorlog, omdat het land beperkte onafhankelijkheid had en bleef deels onder de controle van de Britten.

Door de jaren heen is Canada tweetalig gebleven: Frans en Engels.  

Wie jarig is, trakteert
Om de verjaardag van het land te vieren, nodigt Canada je dit jaar uit om gratis de natuurparken te verkennen. Normaal kost een jaarpas € 68,-.

Dat verdient een bloemetje 
Canada steunde Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als dank stuurt Nederland ieder jaar nog 20.000 tulpenbollen naar het jonge land.

Veilig land
Volgens de Globale Vredesindex (opgesteld door Institute of Economics and Peace) staat Canada op plek 8 van veiligste landen ter wereld.

Hieperdepiep 
Op 1 juli viert Canada de nationale feestdag: Canada Day. Op deze dag viert Canada de dag dat het land ontstond in de huidige vorm (1 juli, 1867). De dag wordt uitbundig gevierd met onder andere vuurwerk.

Geintje, bedankt 
In de Amerikaanse serie How I Met Your Mother maken Amerikaanse personages veel flauwe grappen over hun Canadese vriendin Robin. Een beetje te vergelijken met de grappen die Nederlanders over Belgen maken. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

6

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

06.11.2017 - Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |