×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen
23.01.2017 -

Van 25 januari t/m 4 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Op allerlei plekken in Nederland worden kinderen voorgelezen.


In de bibliotheek in Utrecht vindt een voorleesochtend met muziek plaats. Lees hier meer.

In Winschoten vindt het Prentenboekjes Festival plaats. Stap de verhalen binnen van figuren uit bekende prentenboeken zoals Dikkie Dik en Gonnie het gansjeKlik hier voor meer info. 

De openbare bibliotheek in Amsterdam biedt gedurende de Nationale Voorleesdagen verschillende leesactiviteiten aan. Zo kun je iedere ochtend naar het Nationale Voorleesontbijt en lezen verschillende bekende Nederlandse schrijvers voor. Klik hier om te zien waar in Amsterdam deze activiteiten worden gehouden. 

Lees jij je kind vaak voor? Voorlezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het brein van je kind, maar versterkt ook de band tussen kind en ouder. Lees hieronder een aantal handige voorleestips:

- Lees voor op een rustige plek en op een geschikt moment. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
- Praat met elkaar over de kaft. Maak je kind nieuwsgierig naar het verhaal.
- Zorg voor interactie. Laat je kind gerust iets vragen tijdens het voorlezen. Of wijs illustraties aan en vraag bijvoorbeeld of je kind weet welk dier wordt afgebeeld en welk geluid het dier maakt. 
- Moeilijke woorden? Leg ze op een eenvoudige manier uit aan je kind. Ook handig: laat je kind het verhaal vertellen aan zijn broertje of zusje. Op deze manier begrijpen kinderen het verhaal beter.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie