×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen
23.01.2017 -

Van 25 januari t/m 4 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Op allerlei plekken in Nederland worden kinderen voorgelezen.


In de bibliotheek in Utrecht vindt een voorleesochtend met muziek plaats. Lees hier meer.

In Winschoten vindt het Prentenboekjes Festival plaats. Stap de verhalen binnen van figuren uit bekende prentenboeken zoals Dikkie Dik en Gonnie het gansjeKlik hier voor meer info. 

De openbare bibliotheek in Amsterdam biedt gedurende de Nationale Voorleesdagen verschillende leesactiviteiten aan. Zo kun je iedere ochtend naar het Nationale Voorleesontbijt en lezen verschillende bekende Nederlandse schrijvers voor. Klik hier om te zien waar in Amsterdam deze activiteiten worden gehouden. 

Lees jij je kind vaak voor? Voorlezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het brein van je kind, maar versterkt ook de band tussen kind en ouder. Lees hieronder een aantal handige voorleestips:

- Lees voor op een rustige plek en op een geschikt moment. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
- Praat met elkaar over de kaft. Maak je kind nieuwsgierig naar het verhaal.
- Zorg voor interactie. Laat je kind gerust iets vragen tijdens het voorlezen. Of wijs illustraties aan en vraag bijvoorbeeld of je kind weet welk dier wordt afgebeeld en welk geluid het dier maakt. 
- Moeilijke woorden? Leg ze op een eenvoudige manier uit aan je kind. Ook handig: laat je kind het verhaal vertellen aan zijn broertje of zusje. Op deze manier begrijpen kinderen het verhaal beter.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |