×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen
23.01.2017 -

Van 25 januari t/m 4 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Op allerlei plekken in Nederland worden kinderen voorgelezen.


In de bibliotheek in Utrecht vindt een voorleesochtend met muziek plaats. Lees hier meer.

In Winschoten vindt het Prentenboekjes Festival plaats. Stap de verhalen binnen van figuren uit bekende prentenboeken zoals Dikkie Dik en Gonnie het gansjeKlik hier voor meer info. 

De openbare bibliotheek in Amsterdam biedt gedurende de Nationale Voorleesdagen verschillende leesactiviteiten aan. Zo kun je iedere ochtend naar het Nationale Voorleesontbijt en lezen verschillende bekende Nederlandse schrijvers voor. Klik hier om te zien waar in Amsterdam deze activiteiten worden gehouden. 

Lees jij je kind vaak voor? Voorlezen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het brein van je kind, maar versterkt ook de band tussen kind en ouder. Lees hieronder een aantal handige voorleestips:

- Lees voor op een rustige plek en op een geschikt moment. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
- Praat met elkaar over de kaft. Maak je kind nieuwsgierig naar het verhaal.
- Zorg voor interactie. Laat je kind gerust iets vragen tijdens het voorlezen. Of wijs illustraties aan en vraag bijvoorbeeld of je kind weet welk dier wordt afgebeeld en welk geluid het dier maakt. 
- Moeilijke woorden? Leg ze op een eenvoudige manier uit aan je kind. Ook handig: laat je kind het verhaal vertellen aan zijn broertje of zusje. Op deze manier begrijpen kinderen het verhaal beter.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |