×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 vragen aan... Singer-songwriter Eller van Buuren

3 vragen aan... Singer-songwriter Eller van Buuren
30.11.2016 -

Eller van Buuren (35) geeft muziekles en werkt samen met verschillende artiesten, zoals zijn broer Armin van Buuren. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album Brand new uit, waarmee hij een nieuwe muzikale weg inslaat.


'Ik haal plezier en energie uit muziek'
 

Hoe ben je in de muziek terechtgekomen?
“Muziek is ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader luisterde naar verschillende soorten muziek: van top-40 tot muziek die je niet zo snel op de radio hoort, zoals Emerson, Lake and Palmer en Mahler. Van hem kregen Armin en ik onze liefde voor muziek mee. Armin is inmiddels al vijf keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Toen ik acht was, had ik mijn eerste gitaarles en sindsdien ben ik altijd gitarist geweest. Ik vind muziek een van de belangrijkste dingen in het leven. Ik haal er zo veel plezier en energie uit.”

Waar haalde je je inspiratie vandaan voor Brand new?
“Uit mijn leven! Ik had een huis en een vriendin, maar was niet honderd procent happy, dus heb ik mijn leven helemaal omgegooid. Het nummer Brand new betekent veel voor me, omdat het gaat over opnieuw beginnen. En dat doe ik ook met dit album, waarmee ik een andere weg betreed, omdat de liedjes gaan over herkenbare situaties. De single Traffic dance gaat bijvoorbeeld over in de file staan en dat idee is ook ontstaan toen ik in de file stond. Het album heeft niet één thema en één muziekgenre. Het zijn vooral popliedjes, maar Brand new heeft ook zeker vleugjes van rock en blues.”

'Ik heb mijn leven helemaal omgegooid'
 

Wat is je grootste droom?
“Muziek maken en optreden. Ik geef ook les op het conservatorium in Haarlem. Daar geniet ik van, want met andere mensen muziek maken is een van de mooiste dingen die er is. Voor Brand new schreef ik samen met Jennifer Ewbank het nummer Better now. Dat was fantastisch om te doen. Jennifer heeft een prachtige stem. Wat ik ook mooi vind aan muziek maken, is dat je van niks iets kunt maken. Dan is er ineens een liedje dat betekenis heeft. Niet alleen voor mij, maar ook voor andere mensen. Daarom wil ik mijn muziek met zo veel mogelijk mensen delen.”

Brand new is nu verkrijgbaar.

Foto: Dario & Misja

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |