×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 vragen aan... Singer-songwriter Eller van Buuren

3 vragen aan... Singer-songwriter Eller van Buuren
30.11.2016 -

Eller van Buuren (35) geeft muziekles en werkt samen met verschillende artiesten, zoals zijn broer Armin van Buuren. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album Brand new uit, waarmee hij een nieuwe muzikale weg inslaat.


'Ik haal plezier en energie uit muziek'
 

Hoe ben je in de muziek terechtgekomen?
“Muziek is ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader luisterde naar verschillende soorten muziek: van top-40 tot muziek die je niet zo snel op de radio hoort, zoals Emerson, Lake and Palmer en Mahler. Van hem kregen Armin en ik onze liefde voor muziek mee. Armin is inmiddels al vijf keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Toen ik acht was, had ik mijn eerste gitaarles en sindsdien ben ik altijd gitarist geweest. Ik vind muziek een van de belangrijkste dingen in het leven. Ik haal er zo veel plezier en energie uit.”

Waar haalde je je inspiratie vandaan voor Brand new?
“Uit mijn leven! Ik had een huis en een vriendin, maar was niet honderd procent happy, dus heb ik mijn leven helemaal omgegooid. Het nummer Brand new betekent veel voor me, omdat het gaat over opnieuw beginnen. En dat doe ik ook met dit album, waarmee ik een andere weg betreed, omdat de liedjes gaan over herkenbare situaties. De single Traffic dance gaat bijvoorbeeld over in de file staan en dat idee is ook ontstaan toen ik in de file stond. Het album heeft niet één thema en één muziekgenre. Het zijn vooral popliedjes, maar Brand new heeft ook zeker vleugjes van rock en blues.”

'Ik heb mijn leven helemaal omgegooid'
 

Wat is je grootste droom?
“Muziek maken en optreden. Ik geef ook les op het conservatorium in Haarlem. Daar geniet ik van, want met andere mensen muziek maken is een van de mooiste dingen die er is. Voor Brand new schreef ik samen met Jennifer Ewbank het nummer Better now. Dat was fantastisch om te doen. Jennifer heeft een prachtige stem. Wat ik ook mooi vind aan muziek maken, is dat je van niks iets kunt maken. Dan is er ineens een liedje dat betekenis heeft. Niet alleen voor mij, maar ook voor andere mensen. Daarom wil ik mijn muziek met zo veel mogelijk mensen delen.”

Brand new is nu verkrijgbaar.

Foto: Dario & Misja

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |