×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij
13.08.2017 -

Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.


Handige trucjes voor linkshandigen

1. Webshops voor linkshandigen
Je hoeft niet langer te balen van rechtshandigen scharen, blikopeners, of computermuizen. Je kunt de omgedraaide versies bestellen via delinkshandigenwinkel.nl, linkshandigenshop.com of allesvoorlinkshandigen.nl. Laat je niet misleiden, een houten spatel voor linkhandigen heb je echt niet nodig… 

2. Muisarm? Niet voor linkshandigen
Webredacteur Melissa: ‘Soms is mijn rechterhand moe van de computermuis. Ik kan ook met links de muis gebruiken, dus ik wissel weleens af. Zo voorkom ik een muisarm!’

3. Linkshandig breien
Wil je leren breien, maar heeft niemand je dat ooit uitgelegd omdat je linkshandig bent? Bekijk dan onderstaand filmpje.


Linkshandig? Dit zijn de voordelen 

-Je bent uniek! Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig. 
-Door allerdaagse problemen met scharen, blikopeners en vlekkende pennen, worden linkshandigen gedwongen om oplossingen te bedenken. Dit traint je automatisch om oplossingsgericht te zijn.
-
Linkshandigheid kan handig zijn bij een samenwerking. Lukt het jouw man niet om dat ene kleine hoekje van de kamer met zijn rechterhand te schilderen? Daar ben jij dan voor.
-
Win je nooit met armpje drukken? Met links waarschijnlijk wel.Leuk feitje: Leonardo Da Vinci was linkshandig en schreef daarom voor het gemak van rechts naar links, in spiegelschrift. Jullie reacties op Facebook over linkshandig zijn
 

Jenny: ‘Die pennen die gemakkelijk inkt afgeven, zijn voor linkshandigen heel onhandig.’
Katinka: ‘In multomappen zit de ringband altijd in de weg…’
Carmen: ‘Ik vind het vervelend dat scharen vaak rechtshandig zijn.’
Martine: ‘Ik ben lekker onhandig, maar dat ligt niet aan het feit dat ik linkshandig ben. Zo ben ik gewoon!’
Sascha: ‘De blikopener. Dat is een lastig apparaat als je links bent.’ 

Gelukkig ziet niet iedereen het als een nadeel:

Jolanda: 'Mijn broer zegt dat hij als linkshandige niet kan strijken. Zo komt hij er altijd onderuit!'
Monique: 'We worden er juist creatief van.'
Mariska: 'Ik ben linkshandig en heb nooit ergens problemen mee.'
Webredacteur Melissa: ‘Ik ben linkshandig, net als mijn opa. Hij heeft minder geluk gehad op school dan ik. Zijn linkerarm werd aan zijn stoel vastgemaakt met een touwtje. Het heeft niet geholpen. Hij bleef altijd de mooiste tekeningen maken, met zijn linkerhand uiteraard.’ 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |