×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Terug van vakantie? Zo houd je het vakantiegevoel vast

Terug van vakantie? Zo houd je het vakantiegevoel vast
13.08.2016 -

Wil je dat fijne vakantiegevoel nét even wat langer vasthouden? Dat kan, ook met dit weer. We hebben een paar tips op een rijtje gezet.


1. Maak een glimlachlijst
Denk aan je laatste vakantie. Welke herinneringen wekken een glimlach bij je op? Schrijf de vijf mooiste op. Als je dit lijstje ophangt op een plek waar je het vaak ziet (op het toilet, naast een spiegel in de gang, in de keuken), kijk je er vaak naar. Dat zorgt meteen voor een goed humeur, stelt Sibe Doosje, humoronderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Je kunt de glimlachlijst ook samen met je gezin maken, om met z’n allen na te genieten van de vakantie. Of maak een lijst van andere dingen waar je blij van wordt.

Lees ook ► 
Een positievere mindset: geniet van alles wat je al hebt

2. Nog even samen weg
Vrije dagen over, maar amper nog budget? Tik op www.uitenthuismetkids.nl ‘goedkope en gratis uitjes’ in en je krijgt een lijst met uitjes in Nederland waarvoor je (bijna) niets hoeft te betalen. Beklim de Pyramide van Austerlitz bijvoorbeeld, of ga los in het Klauterwoud in Vlaardingen. Krentenbollen mee en je hebt een dag lol voor een prikkie.

3. Herzie je schema
De kern van het vakantiegevoel is dat je even niets hoeft en helemaal vrij bent. Terugkomen van vakantie is een goed moment om kritisch naar je (sociale) verplichtingen te kijken. Geeft je boekenclub je energie of kost het vooral tijd? Is familiebezoek gezellig of slopend? Als je je schema wilt aanpassen om meer tijd voor jezelf te hebben, kan dat het best aan het eind van de zomer. Dan begint het schooljaar en het verenigingsen clubseizoen. Het is makkelijker je op dit moment af te melden dan halverwege.

4. Ruim goed op
Ontdekte je op de camping hoe verbazingwekkend weinig spullen je eigenlijk nodig hebt? Eens stevig opruimen kan een heerlijk opgelucht en vrij gevoel geven. Weg met al die overtollige borden en apparaten. Zeg nu zelf: hoe vaak heb je ooit zelf ijs, pasta of slush puppies gemaakt?

Lees ook ► Doen: je kledingkast uitmesten

5. Eet zoals op vakantie 
Paëlla, köfte, souvlaki, flammkuchen, Zweedse gehaktballetjes: je kunt het allemaal thuis maken. Bekijk hier verschillende recepten. Een radiozender uit het bijbehorende vakantieland streamen, een lekker drankje erbij en je bent weer even helemaal van de wereld.

6. Erger je niet 
Kinderen die nog niet naar bed willen, een man diezijn spullen overal laat slingeren: wedden dat je je daar op vakantie niet aan ergerde? Probeer ergernissen ook thuis los te laten. Het is geen ramp als niet alles perfect loopt, als de boel maar loopt en iedereen uiteindelijk gevoed en geknuffeld in bed ligt.

7. Behoud je vakantielook
• Houd je kleurtje op peil met een zelfbruiner.
• Draag vrolijke nagellak, óók op je teennagels.
• Kleur je haar met highlights voor die net-terug-van-de-zon-uitstraling.
• Eet zacht zomerfruit voor de nodige vakantievitaminen.

Lees ook ► 
6 manieren om je vakantieherinneringen te bewaren
 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |