×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

5 redenen om vaker de fiets te pakken

5 redenen om vaker de fiets te pakken
21.05.2016 -

Pak je fiets en voel je vijf keer zo goed! Wij zetten voor jou een aantal redenen op een rijtje, waardoor je nog meer van je fiets gaat houden!


1. Het is gezond
 De belangrijkste reden om vaker de fiets te pakken is dat het hartstikke gezond voor je is! Om vooruit te komen moet je je inspannen. Gevolg: je conditie gaat erop vooruit. Ook ben je lekker in de buiten- lucht. Wanneer de zon schijnt, maakt je lichaam ook nog eens meer vitamine D aan. Deze vitamine zorgt samen met calcium voor sterke botten en speelt een belangrijke rol bij celgroei en celdeling, zoals in het immuun(afweer)systeem. 

2. Het is goed voor je figuur
Om je lijf in shape te houden kun je natuurlijk naar de sportschool gaan, maar wist je dat fietsen ook heel goed werkt? Als je vijftien kilometer per uur fietst, heb je na een uur fietsen gemiddeld zo’n 450 kilocalorieën verbrand! Verder train je een hele hoop spieren, waaronder je kuit-, been-, heup- en rugspieren

3. Het is snel
Vooral in de stad en voor het afleggen van kleine afstanden is de fiets lekker snel. Je kunt overal makkelijk tussendoor en ook als er ergens een weg is afgesloten, vind je makkelijk een alternatieve route.

4. Het is goed voor je portemonne
Brandstof, parkeergeld, onderhoudskosten: allemaal uitgaven die je bespaart. Natuurlijk heeft je fiets af en toe ook een nieuwe band nodig of moet de ketting vervangen worden, maar dat kost veel minder dan bijvoorbeeld een grote beurt voor de auto.

5. Het is sociaal
Op de fiets ben je veel meer met je omgeving bezig dan ingeblikt in je auto. Je zegt nog eens iemand gedag, glimlacht naar die leuke man die je voorbijfietst en als je onderweg een bekende tegenkomt, knoop je relaxed naast elkaar fietsend een gesprekje aan

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem za 21 mei '16 20:08

    Elke dag pak ik de fiets en blijf er echt fit van . Alle boodschappen doe ik ook met de fiets .
    Reageer!
Om thuis te proberen: buikspierkwartier

29.09.2017 - Wil je een strakkere buik? Een buikspierkwartier kan je hierbij helpen. Binnen een kwartier kun je veel oefeningen doen om verschillende buikspieren te trainen. Wij hebben oefeningen verzameld die je thuis op een matje kunt doen.

Oefeningen
Waarom je nu nog wilt beginnen met wandelen!

20.09.2017 - Met alleen maar een halfuurtje wandelen per dag kun je al gezonder worden. Wandelen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar verbetert ook je humeur. Bouw het langzaam op en start alleen of met een vriendin elke dag een halfuurtje te wandelen.

Lees verder
Nationale Sportweek

08.09.2017 - Tijdens de Nationale Sportweek, 9 t/m 17 september, organiseren sportclubs in heel Nederland activiteiten.

Lees verder
Dans jezelf gezond met deze video's

27.07.2017 - Even lekker losgaan op muziek is niet alleen heel leuk, het is ook goed voor je. En je wordt er direct vrolijk van. Kies nu welke dans het beste bij jou past.

Video
Dans mee met de meiden van Saskia's Dansschool

02.07.2017 - Dit YouTubekanaal deelt video's op social media van de lessen en leren jou de hipste choreografieën op dansgebied. Ideaal om met dit weer thuis te doen en ook nog eens super sportief!

Video
Zet je lichaam in de slankmodus met deze oefeningen

29.06.2017 - Ben jij al bikini-klaar voor de vakantie? Zo zet je je lichaam snel in de slankmodus.

Lees meer
Video: sportproof make-up testen

18.06.2017 - Tegenwoordig is iedereen bezig met sporten en gezond leven. PUPA heeft daarom een sportproof make-upcollectie uitgebracht die zelfs na een zware workout blijft zitten. Webredacteur Myra testte dit met een personal trainer uit.

Video
Video: hoelahoep je strak!

05.06.2017 - Bevrijd het kleine meisje in jezelf en ga fitness-hoelahoepen! Je verbrandt in een uurtje zo vierhonderd calorieën. Weten hoe je dit het beste kunt doen? Bekijk de video.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 |