Thuis

Schoonmaken met citroen

Vlekken verwijderen van snijplanken, de koelkast geurvrij houden en de magnetron schoonmaken: wat je allemaal wel niet kunt doen met een citroen! Vriendin zet een paar handige huishoudelijke tips op een rij, waarvoor je alleen een citroen nodig hebt.

1. Een vlekvrije snijplank
Gebruik je een houten snijplank? Dan zul je vast en zeker merken dat hij niet lang schoon blijft. Vlekken van bijvoorbeeld vlees zijn moeilijk te verwijderen met warm water en een sopje. Om je snijplank weer als nieuw te maken, kun je vlekken verwijderen door er citroensap op te smeren. Spoel het sap niet van de plank voordat alle vlekken zijn verdwenen.

2. Een geurvrije koelkast
Als je koelkast niet zo fris ruikt als je zou willen, dan kun je dit makkelijk verhelpen. Leg een halve citroen in je koelkast om nare geuren te neutraliseren en je koelkast ruikt weer fris. Vervang de citroen om de week, zodat de vieze geurtjes wegblijven.

3. Een schone magnetron
Aanslag, spetters en vette vlekken zijn makkelijk te verwijderen met behulp van een beetje citroensap. Zet een glas met 200 ml water en 3 eetlepels citroensap in de magnetron, verhit tot het water kookt en laat het glas 10 minuten in de magnetron staan zodat de condens de viezigheid los kan weken. Veeg daarna de binnenkant van de magnetron af met een vochtig doekje.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Gebruik jij soms citroenen bij het schoonmaken?

Tja, alleen soms om vlekken te verwijderen

Net voor ik de was in de wasmachine doe, beetje sap op de vlek ,

Instagram