Thuis

Dieren met grote ogen ♥

Grote, doordringende ogen die je vragend aankijken. Kun jij ze weerstaan? Vriendin.nl heeft een paar superschattige dieren-met-grote-ogen voor je uitgezocht. Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kroonmaki
De Kroonmaki is een halfaap van ongeveer 35 centimeter lang en leeft in het noordelijkste puntje op het eiland Madagaskar.
Funny fact: deze halfaap is wat primitiever en minder intelligent dan andere aapsoorten.

 

Spookdiertjes
Spookdieren zijn halfaapjes van ongeveer 12 centimeter lang: superklein dus! Ze leven in bomen van Aziatische wouden, en door de grote ogen kunnen ze vooral in het donker goed zien. Funny fact: Elk oog weegt meer dan de hersenen van het diertje…

 

 

 

 

 

Nachtaapjes
Nachtaapjes (ook wel ‘uil-aapjes’ genoemd) zijn de enige apen die alleen ’s nachts actief zijn. De aapjes leven in Latijns-Amerika en zijn 24 tot 48 centimeter lang. Ze woorden uil-aapje genoemd, omdat hun ogen zo groot zijn. Funny fact: de nachtaapjes maken sprongen van 3 tot 5 meter!

 

 

 

Galago
Galago’s zijn kleine halfaapjes van ongeveer 35 centimeter groot. De kleinste galago’s zijn dwerggalago’s, die worden slechts 12 tot 16 centimeter groot. Het geluid dat ze maken, lijkt op het gehuil van een baby. Vandaar dat ze in het Engels ook wel ‘bushbabies’ worden genoemd. Funny (en een beetje filthy) fact: galago’s urineren over hun handen…

 

 

Mopshond
Ze zien er zo schattig uit met hun grote ogen en schattige neusje. Helaas hebben mopshondjes vaak oog-, oor- en gebitsproblemen door de afwijkende vorm van hun schedel. Mopshondjes zijn waarschijnlijk meer dan 2500 jaar geleden in Tibet ontstaan, waar ze werden vertroeteld door de monniken. Funny fact: de mopshond van Prins Willem van Oranje (Pompey), zou het leven van de prins hebben gered: Terwijl de prins sliep, kwamen de Spaanse overvallers en Pompey merkte dit op. De hond wilde zijn baasje met gekrab en gehuil wakker maken, maar dat werkte niet. Daarom sprong-ie maar op z'n gezicht. Willem van Oranje werd zo alsnog op tijd wakker en ging de strijd aan tegen de Spanjaarden.

Sphynx
De Sphynx komt oorspronkelijk uit Canada en is niet helemaal haarloos: er zitten kleine donshaartjes op de huid. Het heeft een hoop tijd gekost om deze naakte kat te fokken. Dit werd nog eens extra moeilijk gemaakt, omdat het fokken voor gezondheidsproblemen zorgde. Funny fact: omdat de Sphynx geen vacht heeft om ‘m warm te houden, zoekt hij de warmte ergens anders. Ze slapen dan ook graag onder de dekens naast hun eigenaar!

En om het af te leren nog even een grappig filmpje over Dieren met Grote Ogen!

 

Reageer op dit artikel

Wat is jouw lievelingsdier?

Mijn lievelingsdier is een...

Hond vooral onze lieve Beagle:inlove:

Anoniem

Mijn lievelingsdier is een...

Een olifant. Machtige grote beesten:inlove:

Mijn lievelingsdier is een...

ons nieuw kitten nu! we hebben zondag een lief klein zwartwitje gehaald en ben er helemaal verliefd op! maar andere dieren vind ik zeker ook wel leuk hoor, ben een dierenmens want ze maken me blij

Mijn lievelingsdier is een...

Niet 1 dier maar onze 2 dieren: een Franse Bulldog en een Britse Korthaar :inlove:

Mijn lievelingsdier is een...

mijn lievelingsdier is een hondje, een jackrussel Pluck

Mijn lievelingsdier is een...

Ik heb er meerderen: Honden,Katten,Paarden,Dolfijnen en ratten!

Mijn lievelingsdier is een...

paard

Mijn lievelingsdier is een...

neushoorn, vooral sinds ik ze in afrika in hun eigen leefomgeving heb mogen bewonderen

Mijn lievelingsdier is een...

koala, alleen zie je niet in nederland , hahaha ja de dierentuin

Mijn lievelingsdier is een...

alpaca geweldige dieren

Mijn lievelingsdier is een...

woon op een boerderij en hebben veel leuke diertjes

Instagram