Persoonlijke verhalen

Vriendin 46: Kirsten heeft onverklaarbare lichamelijke klachten

β€œIk wil geen ziekte, maar wel een naam voor wat ik heb”

Kirsten (38) zit al vier jaar ziek thuis zonder een duidelijk verklaarbare ziekte. “Hoe kan ik accepteren wat ik heb, als ik niet weet wat er met mij aan de hand is?”

“De afgelopen jaren ben ik op veel onbegrip gestuit. Ik weet nog dat de internist in het ziekenhuis mij hoofdschuddend aankeek, nadat ik twee jaar lang intensief was onderzocht. ‘Ik weet het niet meer met je’, zei hij. ‘Als je weer koorts hebt, ga je maar naar de huisarts, want wie zegt mij dat wat jij meet, klopt?’ 

Ik stond perplex. Al mijn opnames, de darmonderzoeken, mijn hoge ontstekingswaardes, alles had deze arts onder ogen gezien; mijn medisch dossier – hét bewijs – lag voor hem. Hoe kon hij dit zeggen? Huilend ben ik de spreekkamer uitgelopen, ik was behoorlijk overstuur. Alsof ik dit verzon en aandacht wilde, terwijl ik gewoon beter wilde worden.”

Lees het hele verhaal van Kirsten in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Voel jij je wel eens niet begrepen door je dokter?

Nee, nog nooit

heb een hele goede doortastende huisarts die gelijk actie onderneemt ongeacht de klachten

Af en toe

Onze huisarts is nog van de oude stempel,niet zeuren en gewoon doorgaan.Alles word afgeschoven met t is niks en kijk t maar aan,kom je als nog terug krijg je of een medicijn of je gaat weer met niks naar huis…..heel soms luistert hij wel en is hij doortastend maar dat is op 1 hand te tellen.

Ja, wel vaker

πŸ™ πŸ™ πŸ™ πŸ™ πŸ™ πŸ™ πŸ™ πŸ™ πŸ™

Ja, wel vaker

ik heb onverklaarbare klachten die zijn toegenomen na de geboorte van mijn kind. Elke specialist die ik bezoek kijkt alleen naar de klachten bij zijn/haar specialisme en nooit naar het geheel. Je wordt volgestouwd met medicijnen zonder dat de klachten minder worden.

Ja, wel vaker

het is al een ramp om langs de assistent te komen. Eenmaal bij de arts weten ze het af en toe ook niet meer. Gek he? ik namelijk ook niet. Dan weer kan ik niet op of neer van de pijn in lijf en leden, ach zal wel van de fybromyalgie komen. Dan weer van de pijn in ons buik, zouden je darmen weer eens ontstoken zijn, is het nu wel/geen chron. En nu, nu blijkt na jaren van de nodige tandproblemen dan tenminste 1 probleem verklaarbaar, mijn onderkaak staat te ver naar achteren. Vandaar dus al 1 verklaarbare pijn, maar dan wel een helse pijn. Dat had dan een tandarts toch eigenlijk in mijn jeugd al moeten verhelpen. En wat doen ze, lapmiddelen! Geen kaakoperatie, maar een gebitje voor ontbrekende tanden, kaakfysiotherapie en de nodige weer eens sufmakende medicatie. Dat ze verdorie het probleem een gewoon goed aanpakken. Want ja, dit is weer eens een aanpakmethode die niet vergoedt wordt door de zorgverzekering. Ik word gestraft om ziek te zijn. Of ben ik te arm om ziek te zijn?

Ja, wel vaker

Hij had zoveel fouten gemaakt, dat ik bijna dood was aan een hersentumor en hij zei gewoon migrane, idioten voor je eigen opkomen en doorgaan andere arts zoeken die wel serieus met je omgaat.

Ja, wel vaker

ik zit in dezelfde situatie! ik begrijp dus heel goed wat kirsten doormaakt. in 1 woord verschrikkelijk!!! moedeloos en boos ben ik. elke dag pijn, kan nu bijna niet meer lopen, gaat goed dus. enneu, tuurlijk geen ene arts die je ECHT helpt. sterkte voor kirsten

Ja, wel vaker

ik zit in hetzelfde schuitje als kirsten. vanaf 2009 aan het dokteren, ziekenhuis in en uit. het begon met mijn hart. nu heb ik inmiddels allerlei ziektes om mijn oren gehad, ben een huisapotheek, en ben nu zover dat ik bijna niet meer kan lopen. onderzoeken leveren zogenaamd niks op. nou mevrouw, uit de mri scan blijkt dat u een hernia heeft, enz bla bla bla. zit er ook helemaal door heen, ben op.,boos moedeloos en heb elke dag pijn,sta met de rug tegen de muur. wens kirsten dan ook veel sterkte in deze strijd!!!!

Ja, wel vaker

Loop er al drie jaar tegen aan

Ja, wel vaker

Wat “eng” om dit verhaal te lezen….zo herkenbaar! Van de darm problemen, ontstekingswaardes tot aan de pijnlijke spieren en gewrichten en natuurlijk al het onbegrip van de omgeving

Ja, wel vaker

Wat “eng” om dit verhaal te lezen….zo herkenbaar! Van de darm problemen, ontstekingswaardes en de spier/gewrichtspijn, tot aan het onbegrip en het diagnose_loos zijn….. jammer dat iemand anders dit ook moet doormaken!

Instagram