Persoonlijke verhalen

Vriendin 21: Na jaren werd Deborah geholpen in de kliniek voor vage klachten.

“Laat haar maar liggen, het is gewoon aandachttrekkerij.” Dat soort reacties als Deborah (25) weer was flauwgevallen, daar werd ze radeloos van. “Ik voelde me zó onbegrepen. Niemand wist wat ik had.”

Deborah: “Het eerste signaal dat het niet goed met me ging, kan ik me nog goed herinneren. Zes jaar geleden werkte ik naast mijn studie maatschappelijk werk in een café in mijn woonplaats Breda. Daar zakte ik door mijn benen. Ik stond aan de bar en zakte als een plumpudding in elkaar. Ik was volledig bij bewustzijn, maar mijn benen wilden gewoon niet meer. Een collega die het had gezien, hielp me overeind en gaf me een glaasje water. Mijn baas vroeg of ik wilde stoppen met mijn dienst en zei dat ik misschien beter naar huis kon gaan. Maar dat wilde ik niet, ik wilde verder werken.”

Lees het verhaal van Deborah in Vriendin 21 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij ergens last van waar niets aan te doen valt?

Ja, namelijk...

Heb nu al bijna twee jaar elke dag koorts door een virus en daar kan niemand wat aan doen.

Ja, namelijk...

fibromyalgie

Ja, namelijk...

Ik heb chronische Lymeborreliose. Het heeft ontzettend lang geduurd voordat er een diagnose op tafel kwam. Ik kan me ontzettend goed voorstellen hoe vervelend het is en hoe machteloos je je voelt als je niet geholpen wordt terwijl je je ontzettend ziek voelt en een beperkt leven hebt!

Ja, namelijk...

PNEA (psychogene niet epileptische aanvallen) conversie. Ben momenteel na 3 jaar zoeken in behandeling bij COLK

Ja, namelijk...

Ik heb precies het zelfde en dokter niks wistwat het was ze zeiden elke keer heeft met je puberteit te maken en mn moeder las dit en gelijk wisten we wat ik had dus eindelijk weet ik wat ik heb wel een opluchting maar niet fijn natuurlijk ik hoop echt dat niemand dit heeft het is een drama om hier mee te leven!

Instagram