Persoonlijke verhalen

Vriendin 19: Jacquelines moeder stierf vlak na haar geboorte

‘Ik heb mijn moeder nooit gekend, toch mis ik haar’

Jacqueline (25) is getrouwd met Richard (31) en moeder van Nick (6). Ze heeft haar moeder nooit gekend: zij overleed een dag na Jacquelines geboorte. “Het liefst zou ik willen weten hoe ze sprak, hoe ze lachte, hoe ze rook. Ik weet helemaal niets.”

“Mijn geboorte werd 25 jaar geleden niet groots gevierd. Er waren geen beschuitjes met roze muisjes en er kwam ook geen kraambezoek. Er was namelijk weinig reden tot vreugde. Vlak na de bevalling overleed mijn moeder Fenny, op dat moment 24 jaar, aan de gevolgen van een heftige streptokokkenbacterie. Ik begrijp dat haar onverwachte dood een enorme schaduw wierp over mijn komst, maar waar ik nu nog steeds erg verdrietig om kan worden, is dat er ook geen geboortekaartjes werden verstuurd. Alsof niemand blij was dat ik er was."

Lees het hele verhaal van Jaqueline in Vriendin 19 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Mis jij een overleden familielid?

Ja, mijn vader/ moeder

Mijn vader mis ik meest, mijn moeder was niet altijd een aardige vrouw. Ongelooflijk dat die twee ooit verliefd op elkaar zijn geweest en vanwege de oorlogsjaren op elkaar hebben moeten wachten. Het klinkt misschien wat cru en mijn moeder had ook haar goede kanten, maar mij n vader ‘gedenk’ ik nog altijd en dan glimlach ik even ….

Instagram