Persoonlijke verhalen

Vriendin 17: Miekes man heeft een heel laag libido

‘Inmiddels ben ik zó toe aan seks, dat zelfs vreemdgaan logisch klinkt.’

Mieke (28) is hartstikke gelukkig met Rob (33), maar één ding ontbreekt: goede seks. Dat frustreert haar inmiddels zo, dat ze serieus overweegt om vreemd te gaan.

"Als je steeds wordt afgewezen, raak je gevoelig voor aandacht van anderen"

Mieke: “Natuurlijk wil ik niet vreemdgaan. Rob betekent alles voor me en ik wil hem niet kwetsen. Maar zonder dat hij het zo bedoelt, kwetst hij me wel door me in bed keer op keer af te wijzen. Een vrouw van nog geen dertig hoort niet praktisch seksloos door het leven te gaan. En hoe langer dit duurt, hoe gefrustreerder ik raak. Soms denk ik dat er nog maar één manier is om onze relatie te redden: door met iemand anders tussen de lakens te duiken.”

Verademing
“Rob en ik leerden elkaar kennen op een feestje van vrienden. Het was echt geen liefde op het eerste gezicht, maar we hebben die avond wel lang met elkaar staan praten. Ik moest om hem lachen. Dus toen hij me de volgende dag toevoegde op Facebook en vroeg of ik zin had om een keer met hem uit eten te gaan, zei ik ja. Een week later hadden we die date en die avond voelde ik wel een vonkje overspringen. Ik denk niet dat ik ooit eerder zo goed met een man heb kunnen praten. Het ging meteen ook echt diep: over onze angsten, over wat we voor de toekomst hoopten, over kinderen, over reizen die we gemaakt hadden en dingen die we door schade en schande geleerd hadden. Voor Rob heb ik zeven jaar een relatie gehad met een man uit wie je echt alles moest trekken, dus dit was een verademing. Na het etentje hebben we bij mij thuis op de bank thee gedronken tot de zon weer opkwam. Toen ik mijn ogen echt niet meer open kon houden, ging Rob naar huis. Bij het afscheid gaf hij me een kus op mijn mond. Ik was verkocht.”

Wolk van verliefdheid
“Daarna ging het snel. Een paar dagen later spraken we bij Rob af, hij had voor me gekookt. Maar in de gang begonnen we al te zoenen en daar stopten we niet meer mee. De pasta werd koud, we zijn die avond niet meer aan eten toegekomen. En de volgende ochtend ook niet aan ontbijten. Voor ik het wist, waren we iedere dag samen. Ik leefde op een roze wolk van verliefdheid, ik was zó gelukkig! Het was winter, buiten was het koud, maar ik voelde me constant warm, knus, geliefd. En de seks? Ik had het weleens spannender meegemaakt, maar het was prima. We deden het vaak, konden met elkaar lachen in bed. Dat we het altijd in de missionarishouding deden, maakte me niet uit. Die creativiteit in bed komt nog wel, dacht ik. Laten we elkaar eerst maar eens beter leren kennen.”

Steeds saaier
“Maar die creativiteit is nooit gekomen. Sterker nog, het wordt hoe langer hoe saaier in onze slaapkamer. En dan bedoel ik ook echt alleen de slaapkamer, want wat ik ook probeer: het is me nog nooit gelukt Rob te verleiden het op een andere plek te doen. Zelfs niet op de bank. Hij doet het gewoon liever in bed, want dat is ‘praktisch’. Ik vind dat gek: seks is voor mij niet praktisch, seks heeft te maken met lust en liefde en die voel ik niet alleen in bed. Maar de plek waar we het doen, is nog het minste probleem. Als we alleen maar in bed zouden vrijen maar verder was het allemaal erg bevredigend, zou je mij echt niet horen klagen. Maar bevredigend is het dus niet. We zijn nu drieënhalf jaar samen en hebben het nog nooit op een andere manier gedaan dan ik onder, hij boven. Als ik bovenop hem klim, weet hij me altijd weer zachtjes van zich af te duwen. Als ik voorstel het eens op een andere manier te doen, is het altijd ‘Volgende keer’. Orale seks? Zelden tot nooit. En als we dat al doen, doe ik het bij hem. Ik kan me niet herinneren wanneer het voor het laatst bij mij is gebeurd. Daarbij neemt de frequentie ook af. Het is niet meer voor te stellen dat we de eerste nacht dat we samen sliepen vijf keer seks hadden, want nu doen we het nog maar één keer per maand. Ik merk ook dat ik zelf steeds minder vaak het initiatief neem. Op een gegeven moment ben je er gewoon wel klaar mee dat je vent, als je hem op intieme plekken probeert aan te raken, telkens je hand weghaalt.”

Het hele verhaal van Mieke lees je in Vriendin 17.

Hoe is jullie seksleven? Ook zo beroerd terwijl jullie nog maar kort samen zijn? Of vliegen de vonken er bij jullie na twintig jaar nog steeds vanaf? Praat (anoniem) mee op ons forum

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram