Persoonlijke verhalen

Tv-tip: Celebrity City Trip

In het nieuwe programma Celebrity City Trip nemen BN’ers je mee naar een stad waarmee zij een speciale band hebben. Wij spraken Naomi van As (34) over ‘haar’ stad Granada.

Waarom Granada?
“Toen ik negentien was, heb ik daar een half jaar gewoond. Ik zat er op school om Spaans te leren. Mijn lesdagen duurden tot één uur ’s middags en daarna was ik vrij. Ik heb er echt van het leven genoten, leuke mensen ontmoet, ben veel uit geweest en heb alleen maar lekker gegeten. De Spaanse manier van leven is gewoon fijn. Siëstaatje ’s middags, heerlijk. Ik ben toen helemaal opgegaan in de Spaanse cultuur. Een ontzettend mooie ervaring. Ik spreek nog steeds een beetje Spaans, wat goed uitkomt als ik op vakantie ben in Spanje.”

Welke hotspots laat je zien?
“Granada is een stad die alles heeft: cultuur, lekker eten, smalle straatjes en leuke kroegjes. De stad is klein genoeg om alles te kunnen lopen. Samen met mijn programmapartner Willie Wartaal heb ik dat ook gedaan. Ik heb hem meegenomen door de wijk Albaicín en hem het Middeleeuwse paleis Alhambra laten zien. Dat is waanzinnig mooi, dat móét je gezien hebben. We hebben ook de flamenco geoefend, dat vond Willie wat minder leuk, haha. En natúúrlijk hebben we tapas gegeten. Het leuke aan tapas eten in Granada is dat je servetjes en andere prullaria op de grond mag gooien. Een eeuwenoude gewoonte van de Spanjaarden. Dat is me al die jaren bijgebleven, omdat ik het zo grappig vond. En we zijn ook nog naar het restaurant gegaan waar ik dat toen voor het eerst heb gedaan.”

Celebrity city trip is vanaf dinsdag 7 november om 21.30 uur te zien op RTL 5. 

Reageer op dit artikel

Instagram