Persoonlijke verhalen

Babette van Veen over haar scheiding en over stichting Het Vergeten Kind

‘Ik zorg er nu voor dat ik zélf gelukkig ben’

Babette van Veen (46) is drukker dan ooit. Onlangs kwam haar eerste boek uit, Hartenvrouw, waarin Babette openhartig vertelt over haar scheiding van Bas Westerweel. Ook zet ze zich in voor Stichting Het Vergeten Kind. “Voor de stichting kom ik op plekken waar niemand wil zijn, dan ga ik soms naar de plee om een potje te janken.”

Deze week is het al weer 10 jaar geleden dat Babettes vriendin Guusje Nederhorst overleed aan borstkanker. Ze leerden elkaar kennen op de set van Goede tijden, slechte tijden. Na Guusjes dood werd de Guusje Nederhorst Foundation opgericht, een stichting die aandacht vraagt voor kinderen in Nederland die in een opvangcentrum leven. Babette is ambassadeur van deze stichting, die nu Stichting Het Vergeten Kind heet, en ze is druk bezig met de voorbereidingen voor de Week van het Vergeten Kind.

Wat gebeurt er allemaal deze week, in de Week van het Vergeten Kind? “We zetten kinderen die niet thuis kunnen wonen, extra in het zonnetje met onze zogenaamde wensvlagactie. We vragen ‘gewone’ kindjes een wens op een vlag te schrijven voor kinderen die in een opvangcentrum zitten. Bijvoorbeeld omdat hun thuissituatie te onveilig of instabiel is waardoor ze op advies van Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst. Of omdat ze samen met hun moeder in de vrouwenopvang terecht zijn gekomen. Maar het gaat ook om kindjes die in een asielzoekerscentrum wonen. Van alle wensvlaggen maken we een lange slinger die we in Den Haag ophangen. 

Lees het hele interview met Babette van Veen in Vriendin 5.

Reageer op dit artikel

Waar ken jij Babette van Veen van?

Als actrice in Goede Tijden, Slechte Tijden

Leuke vrouw

Als zangeres

Stoere vrouw !

Instagram