Placeholder

Wondermiddel Vaseline

Vaseline gebruik jij misschien als lippenbalsem, maar je kunt het voor veel meer gebruiken. Wij geven je 12 handige tips.

Vaseline gebruik jij misschien als lippenbalsem, maar je kunt het voor veel meer gebruiken. Wij geven je 12 handige tips.

  1. Smeer voor je je nagellak dichtdraait de rand in met Vaseline. Zo kun je het potje de volgende keer veel makkelijker open maken.
     
  2. Je droge en harde nagelriemen maak je weer soepel en zacht als je ze insmeert met Vaseline.
     
  3. Statisch en droog haar tem je door een klein beetje Vaseline in je haar(punten) te wrijven. Gebruik niet te veel, dan kan het eruit zien alsof je je haar lang niet hebt gewassen.
     
  4. Ook je wenkbrauwen breng je makkelijk in model door er wat Vaseline in te smeren.
     
  5. Mooie wimpers zonder mascara? Dat kan ook met Vaseline! Wrijf voorzichtig wat Vaseline op je wimpers. Je wimpers zullen glanzen en er dikker en langer uitzien zónder mascara.
     
  6. Droge lippen kun je insmeren met Vaseline, maar je kunt de velletjes eerst beter weghalen met een scrub. Maak een lippenscrub door Vaseline te mengen met suiker.
     
  7. Tijdens je wintersport of in de zomer kun je nog weleens verbrand zijn. Smeer Vaseline op de verbrande plekken. Dit verzorgt je huid, voorkomt uitdroging en daardoor ook vervellen.
     
  8. Wanneer je zelf aan de slag gaat met zelfbruiner, voorkom je rare bruine vlekken door Vaseline op de probleemgebieden te smeren. Smeer je ellebogen, enkels, knieën en polsen in, zodat deze gebieden de zelfbruiner goed opnemen.
     
  9. Voorkom vlekken van haarverf op je huid door de haarrand in te smeren met Vaseline. De verf zal op de Vaseline gaan zitten, niet op je huid. Vergeet niet om ook je oren en de huid achter in je nek in te smeren!
     
  10. Je gevoelige neus tijdens een verkoudheid bescherm je met Vaseline. De droge en beschadigde huid wordt dan verzacht en doet minder pijn.
     
  11. Droge hielen kun je tegengaan door je hielen ’s avonds met Vaseline in te smeren, sokken aan te trekken en zo te gaan slapen. De volgende dag word je wakker met superzachte voeten.
     
  12. Problemen met het indoen van je oorbellen? Wrijf wat vaseline over het gaatje, dan glijdt de oorbel er zo in!