×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Weet wat je eet! Snelcursus etiketten scannen

Weet wat je eet! Snelcursus etiketten scannen
20.03.2017 -

Weten wat je eet? Lees dan niet alleen de verpakking, maar ook het etiket. Daar vind je de allerbelangrijkste info. Al is die soms lastig te ontcijferen. Tijd voor een spoedcursus.


Zoek de framboos
Op allerlei manieren proberen fabrikanten je te verleiden hun producten te verkopen, zoals mooie plaatjes of uitnodigende kreten als ‘ambachtelijk’. Daarom wordt door voedselwaakhond Foodwatch elk jaar het Gouden Windei uitgereikt: de prijs voor het meest misleidende product. Afgelopen jaar ging de superfruitmix van Healthy People er met de titel vandoor. Het sap met blauwe bes en framboos bevat slechts twaalf procent aan blauwe bessen en één procent framboos. Wat er dan wel inzit? Voornamelijk appels en druiven: fruitsoorten die veel goedkoper zijn. En hoewel de verpakking een ultragezonde uitstraling heeft, zitten er in het drankje meer suikers dan in cola. Voorkomen dat je wordt gefopt? Lees altijd het etiket. Op de verpakking mag de fabrikant nog een beetje flexibel met de waarheid omgaan, maar op het etiket moet er transparantie zijn over wat er precies inzit. 

Overgevoelig?
Het meest ‘beruchte’ E-nummer is de smaakversterker E621, die wordt bijvoorbeeld in chips en bouillonblokjes gebruikt. Sommige mensen beweren er overgevoelig voor te zijn, maar geen enkele wetenschappelijke onderzoek heeft dat tot nu toe bewezen. 

Kijk voor nog meer tips over etiketten scannen in Vriendin 12

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Zet je lichaam in de slankmodus met deze oefeningen

29.06.2017 - Ben jij al bikini-klaar voor de vakantie? Zo zet je je lichaam snel in de slankmodus.

Lees meer
3 vragen over hyperventilatie + winactie

29.06.2017 - Hyperventilatie is meer dan alleen een kwestie van verkeerd ademhalen. Stress, perfectionisme en een negatief zelfbeeld spelen een grotere rol dan je denkt.

Lees meer
Zo houd je wespen uit je buurt en verhelp je een wespensteek

26.06.2017 - Wil je een wesp op afstand houden, dan heeft het geen zin om om je heen te slaan of weg te rennen. Hoe houd je wespen dan wel uit je buurt? En wat als je wel gestoken bent?

Lees meer
Wat je zou moeten weten over de gezondheid van je man

15.06.2017 - Zeg eens eerlijk: hoe vaak gaat jouw man naar de huisarts? Vast minder vaak dan jij. Jammer, want daardoor loop hij meer risico's...

Lees meer
Video's van simpele meditatie oefeningen

11.06.2017 - Je hebt bijna vakantie, maar je bent er nu al zo aan toe... Geen nood: met deze kant-en-klare meditatietechnieken ben je zen in een zucht.

Video
Buikpijn door veel zorgen? Zo los je het op

07.06.2017 - Heb je door financiële zorgen buikpijn? Of wordt het op werk soms allemaal te veel? Probeer eens een homeopathisch middel. Puur natuur!

Lees meer
Video: hoelahoep je strak!

05.06.2017 - Bevrijd het kleine meisje in jezelf en ga fitness-hoelahoepen! Je verbrandt in een uurtje zo vierhonderd calorieën. Weten hoe je dit het beste kunt doen? Bekijk de video.

Video

1

Meike heeft een taalontwikkelingsstoornis: 'Sinds ik open ben over mijn stoornis, is mijn leven veranderd'

01.06.2017 - Meike (27) heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS): ze verwerkt informatie traag en heeft meer tijd dan een ander nodig om dingen te begrijpen. Ook komt ze moeilijk uit haar woorden. “Mijn stoornis heeft voor veel verdriet gezorgd, maar heeft me ook sterker gemaakt.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!