×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Weet wat je eet! Snelcursus etiketten scannen

Weet wat je eet! Snelcursus etiketten scannen
20.03.2017 -

Weten wat je eet? Lees dan niet alleen de verpakking, maar ook het etiket. Daar vind je de allerbelangrijkste info. Al is die soms lastig te ontcijferen. Tijd voor een spoedcursus.


Zoek de framboos
Op allerlei manieren proberen fabrikanten je te verleiden hun producten te verkopen, zoals mooie plaatjes of uitnodigende kreten als ‘ambachtelijk’. Daarom wordt door voedselwaakhond Foodwatch elk jaar het Gouden Windei uitgereikt: de prijs voor het meest misleidende product. Afgelopen jaar ging de superfruitmix van Healthy People er met de titel vandoor. Het sap met blauwe bes en framboos bevat slechts twaalf procent aan blauwe bessen en één procent framboos. Wat er dan wel inzit? Voornamelijk appels en druiven: fruitsoorten die veel goedkoper zijn. En hoewel de verpakking een ultragezonde uitstraling heeft, zitten er in het drankje meer suikers dan in cola. Voorkomen dat je wordt gefopt? Lees altijd het etiket. Op de verpakking mag de fabrikant nog een beetje flexibel met de waarheid omgaan, maar op het etiket moet er transparantie zijn over wat er precies inzit. 

Overgevoelig?
Het meest ‘beruchte’ E-nummer is de smaakversterker E621, die wordt bijvoorbeeld in chips en bouillonblokjes gebruikt. Sommige mensen beweren er overgevoelig voor te zijn, maar geen enkele wetenschappelijke onderzoek heeft dat tot nu toe bewezen. 

Kijk voor nog meer tips over etiketten scannen in Vriendin 12

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie