×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Weet wat je eet! Snelcursus etiketten scannen

Weet wat je eet! Snelcursus etiketten scannen
20.03.2017 -

Weten wat je eet? Lees dan niet alleen de verpakking, maar ook het etiket. Daar vind je de allerbelangrijkste info. Al is die soms lastig te ontcijferen. Tijd voor een spoedcursus.


Zoek de framboos
Op allerlei manieren proberen fabrikanten je te verleiden hun producten te verkopen, zoals mooie plaatjes of uitnodigende kreten als ‘ambachtelijk’. Daarom wordt door voedselwaakhond Foodwatch elk jaar het Gouden Windei uitgereikt: de prijs voor het meest misleidende product. Afgelopen jaar ging de superfruitmix van Healthy People er met de titel vandoor. Het sap met blauwe bes en framboos bevat slechts twaalf procent aan blauwe bessen en één procent framboos. Wat er dan wel inzit? Voornamelijk appels en druiven: fruitsoorten die veel goedkoper zijn. En hoewel de verpakking een ultragezonde uitstraling heeft, zitten er in het drankje meer suikers dan in cola. Voorkomen dat je wordt gefopt? Lees altijd het etiket. Op de verpakking mag de fabrikant nog een beetje flexibel met de waarheid omgaan, maar op het etiket moet er transparantie zijn over wat er precies inzit. 

Overgevoelig?
Het meest ‘beruchte’ E-nummer is de smaakversterker E621, die wordt bijvoorbeeld in chips en bouillonblokjes gebruikt. Sommige mensen beweren er overgevoelig voor te zijn, maar geen enkele wetenschappelijke onderzoek heeft dat tot nu toe bewezen. 

Kijk voor nog meer tips over etiketten scannen in Vriendin 12

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
6 gezondheidsfeitjes over de pompoen

12.11.2017 - Het is herfst en de pompoenen vliegen om onze oren. Maar wist je ook dat pompoen hartstikke gezond is? De handigste feitjes over deze oranje groente delen we graag. Lees je mee?

Lezen
4x spullen die je niet in de badkamer mag bewaren

21.10.2017 - In de badkamer is het heerlijk warm, maar ook vochtig. Sommige spullen kunnen niet zo goed tegen die warmte en vocht.

Lees meer!
3x eten dat helpt bij het afvallen

19.10.2017 - Wil je graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij.

Lees meer
Vaginale droogheid, nog steeds een taboe

18.10.2017 - Wanneer de huid in en rondom de vagina te droog wordt, voelt de huid ongemakkelijk aan, zoals een droog, brandend of geïrriteerd gevoel, pijn bij het vrijen of bewegen en/of jeuk. Verandering in de hormoonhuishouding kan ervoor zorgen dat de huid van de vagina te dun en te droog wordt. Wanneer de huid van de vagina te droog wordt heb je meer kans op irritatie en infectie. Het is dus zaak de huid van de vagina niet te laten uitdrogen.

Lees meer

1

Boost je weerstand

08.10.2017 - Tijdens de koude wintermaanden kun je eerder verkouden of ziek worden. Tijd om nu alvast je weerstand een boost te geven. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om je weerstand te verbeteren:

Lees meer

1

Zo kom je van je koude voeten af

02.10.2017 - Steeds maar weer koude voeten? We geven tips.

Lees meer
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |