Placeholder

Superfruit: mango

Vele gerechten worden een stukje lekkerder als je er mango aan toevoegt. Deze vrucht is niet alleen heerlijk, maar ook supergezond!

Vele gerechten worden een stukje lekkerder als je er mango aan toevoegt. Deze vrucht is niet alleen heerlijk, maar ook supergezond!

Mango komt oorspronkelijk uit India, maar in Nederland verkopen we mango’s afkomstig uit andere tropische landen. Dit komt doordat Indiase mensen de hele oogst zelf opeten!

Van de vrucht bestaan veel soorten, die sterk in smaak en afmeting verschillen. De bekendste is toch wel de mango met de zoete smaak en het zachte, sappige en geeloranje vruchtvlees.

Maar mango is niet alleen lekker zoet, het is ook supergezond. 100 gram van het vruchtvlees van een mango bevat maar 61 kilocalorieën. Het zit vol met ijzer, calcium, magnesium en vezels. Ook aan vitamines, vooral vitamine A, B6, C en foliumzuur, zit er genoeg in. Zo bevat 100 gram vruchtvlees al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Studies hebben aangetoond dat mango, wanneer je het regelmatig eet, goed is voor je huid en ogen. Het concentratievermogen en geheugen wordt verbeterd en bij sommige mensen werkt mango goed voor de spijsvertering.

Wanneer is een mango rijp?
Bij een lichte vingerdruk geeft een rijpe mango mee. Ook ruikt hij lekker. Je kunt een mango het beste bij kamertemperatuur laten narijpen. Wanneer de mango eetrijp is kan hij eventueel in de koelkast.

Mango's kunnen het hele jaar door gegeten worden. Alleen in november en december is de vrucht niet of minder te verkrijgen.