Placeholder

Recept voor spaghetti alla puttanesca

Fijn om de week mee te beginnen: een heerlijke spaghetti uit de streek Campania.

Fijn om de week mee te beginnen: een heerlijke spaghetti uit de streek Campania.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
-350 g spaghetti
-1 rode peper
-2 el olijfolie
-1 ui, fijngesnipperd
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
-100 g zwarte olijven
-1 el kappertjes
klein handje basilicumblaadjes

Aan de slag:
Kook de spaghetti in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd intussen de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

Verhit in een koekepan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en rode peper. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Voeg ook de olijven en kappertjes toe. Verwarm de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes, tot een dikke saus ontstaat. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af en meng met de tomatensaus. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met een paar basilicumblaadjes.

Tip: neem olijven met pit, deze hebben een vollere smaak!

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, De Weldaad.