Placeholder

Recept voor zalmenchilada’s met avocadosalade

Een heerlijke, exotische salade voor de stevige trek.

Een heerlijke, exotische salade voor de stevige trek.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

-2 el zonnebloemolie
-1 rode paprika, in stukjes
-1 blik zwarte bonen in chilisaus (400 g)
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-500 g zalmfilet, in blokjes
-8 tortilla’s
-200 ml crème fraîche
-100 g geraspte jonge kaas
-1 teen knoflook, fijngehakt
-1 bosuitje, in ringen.

Extra: ingevette ovenschaal

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor tot 200ºC.
2. Verhit in een koekepan de olie. Bak de paprika 2 minuten.
3. Voeg de bonen met de chilisaus en het blik tomatenblokjes toe en verwarm 5 minuten tot een dikke saus.
4. Schep de zalmblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
5. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen.
6. Verdeel de zalmchili over de tortilla’s. Klap de zijkanten naar binnen en rol op. Leg ze dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal.
7. Meng de crème fraîche met de kaas, knoflook en zout en peper naar smaak. Strijk het kaasmengsel over de opgerolde tortilla’s.
8. Bak de enchilada’s in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Bestrooi ze uit de oven met de ringetjes bosui.

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20 minuten

Tip Serveer er een salade van 1 in blokjes gesneden avocado, 1 blikje maïs (200 g), 1 fijngesnipperde sjalot en 1 grof gehakt bosje platte peterselie bij. Maak de salade aan met het sap van 1 limoen, een flinke scheut extra vierge olijfolie en zout en peper.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.