Placeholder

Recept van tv-kok Caspar Bürgi

In Vriendin 13 stond een interview met Koffietijd-kok Caspar Bürgi. Speciaal voor Vriendin maakte hij dit heerlijke recept voor Marokkaans draadjesvlees met couscous.

In Vriendin 13 stond een interview met Koffietijd-kok Caspar Bürgi. Speciaal voor Vriendin maakte hij dit heerlijke recept voor Marokkaans draadjesvlees met couscous.

Ingrediënten:

• 1 kg riblappen in dobbelsteentjes 
• 2 grote uien, geraspt
• 1 liter tomaten blokjes (uit blik)
• 1 afgestreken eetlepel ras-al-hanout-kruiden
• 1 kaneelstokje
• 6 gedroogde pruimen
• 40 gram blanke amandelen (heel)
• 2 knoflooktenen (gehakte)
• 3 eetlepels honing
• ½ liter runderbouillon
• ½ rode paprika in kleine stukjes
• handje rozijnen

 

 

 

 

 

 

Werkwijze:

Bak steeds porties vlees aan in hete olijfolie en leg op een bord als ze mooi bruin zijn. Fruit de uien en de knoflook aan in het achtergebleven bakvet en voeg als ze glazig worden de ras-al-hanout kruiden toe. Bak dit 2 minuten mee. Blus af met de bouillon. Voeg het vlees weer toe, samen met de tomatenblokjes, de in tweeën gesneden pruimen, het kaneelstokje en de honing en laat alles zachtjes 3 uur sudderen tot het vlees uit elkaar valt en er vet drijft.

 

Bak de amandelen even bruin in twee eetlepels olijfolie en schep die uitgelekt op het vlees. Serveer lekker met couscous die je opbakt met stukjes rode paprika, gewelde rozijntjes, saffraan, ui en knoflook.

 

Fotografie: Bart Honingh