Placeholder

Recept voor romige preipasta met makreel

Nooit geweten dat prei en makreel zo’n verbluffende combinatie was!

Nooit geweten dat prei en makreel zo’n verbluffende combinatie was!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

-400 g penne
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-600 g prei, in ringen
-200 g crème fraîche
-100 ml droge witte wijn
-300 g gerookte makreelfilet
-2 tl gedroogde oregano

Aan de slag!

  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Schep de prei erdoor en bak de groente in 3 min. knapperig.
  3. Voeg de crème fraîche met de wijn toe. Laat de room op laag vuur smelten en roer glad. Verdeel intussen de makreelfilet in stukjes. Giet de penne af.
  4. Schep de makreelfilet en penne door de prei. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.

Tip Ook lekker met spaghetti! Vervang de makreelfilet door gerookte forel- of zalmfilet.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.