Placeholder

Recept voor avocado-notensalade

Een makkelijke, gezonde salade voor de drukke zaterdag. Binnen 15 minuten staat het op tafel.

Een makkelijke, gezonde salade voor de drukke zaterdag. Binnen 15 minuten staat het op tafel.

Vegetarisch voorgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 eetrijpe avocado's
  • 2 limoenen
  • 50 g waterkers en/of rucola, harde steeltjes verwijderd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 50 g walnoten, grofgehakt
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1-2 el walnootolie
  • chilipeper met molen
  • (noten)ciabatta, voor erbij

Aan de slag!

  1. Halveer de avocado's, wip de pit eruit en schil de vruchten.
  2. Snijd het avocadovlees in schijfjes en besprenkel met het sap van 1 limoen.
  3. Verdeel de waterkers en/of rucola met de avocado, de sjalot en de walnoten over 4 borden.
  4. Besprenkel met het sap van de laatste limoen, de olijfolie en de walnootolie.
  5. Maal er zout en chilipeper naar smaak over en serveer met knapperig (noten)ciabatta.

Tip Vervang de walnoten ook eens door geroosterde hazelnoten of gerookte amandelen.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.