×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor Mexicaanse wraps met kip uit de oven

Recept voor Mexicaanse wraps met kip uit de oven
25.04.2017 -

Zwarte bonen, guacamole en chilisaus zijn dé ingrediënten voor een Mexicaanse wrap. Heerlijk met een salade van ijsbergsla.


Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 1 zak Mexicaanse roerbakgroenten (400 g)
- 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 tl gemalen komijn
- 8 kleine wrap tortillas
- 125 ml crème fraîche
- 75 g geraspte belegen kaas
- 1 pot guacamoledip (300 g), voor erbij
- hot chili sauce (flesje), voor erbij

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui op matig vuur 2-3 minuten. Voeg de reepjes kip toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. Meng er de bonen en komijn door en bak alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met crème fraîche en bestrooi met de kaas. Bak de wraps 20-25 minuten in de oven goudbruin. Serveer met de guacemole, hot chili sauce en eventueel een salade met ijsbergsla.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.

Variatietip: Maak de wraps met gehakt in plaats van kipfilet.

Foto: Peter Kooijman

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    fb_1126303810775466 za 23 jul '16 23:01

    Ik heb het vanavond klaar gemaakt en het was heel lekker ,dat word nog wel herhaalt
    Reageer!
Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
Recept voor bloemkoolsoep met chorizo en saffraan

15.11.2017 - De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

Bekijk het recept
Recept voor ratatouille met eitjes

14.11.2017 - Even geen zin in vlees en vis? Maak dan deze ratatouille met eitjes. Heerlijk met wat stokbrood.

Bekijk het recept
De lekkerste warme chocolademelk variaties

13.11.2017 - Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Lees meer!
Recept voor millefeuille met slagroom en frambozen

13.11.2017 - Advertorial - Je maakt dit lekkernij gemakkelijk met vers bladerdeeg.

Recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 262 |