Placeholder

Recept voor kip in amandel-honingsaus

Mmm, ziet dit er niet heerlijk uit? De combinatie van kip met deze saus is perfect.

Mmm, ziet dit er niet heerlijk uit? De combinatie van kip met deze saus is perfect.

Buffetgerecht, 8 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg kipdijfilets (zonder bot)
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 1,5 el ras-el-hanout
  • 100 g blanke amandelen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • een handje korianderblaadjes
  • Extra: staafmixer met hakbeker, rechaud

Aan de slag!

  1. Bestrooi de kipdijfilets met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de kipdijfilets toe en bak ze kort mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de ras-el-hanout toe. Zet het vuur lager en laat afgedekt 15-20 minuten sudderen.
  4. Maal intussen in de hakbeker van de staafmixer de amandelen zo fijn mogelijk.
  5. Neem de kipdijfilets even uit de pan en meng de yoghurt, amandelen en honing door de saus.
  6. Roer tot de saus dikker wordt en breng op smaak met zout en peper.
  7. Leg de kipdijfilets weer terug in de pan en garneer met de koriander. Zet op een rechaud op tafel.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Planning: Sudder de kip ruim van tevoren in de tomatensaus gaar. Zet afgedekt op een koele plek. Maal de amandelen vast fijn. Maak het gerecht vlak voor het opdienen af met de yoghurt, amandelen en honing.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, de Weldaad, Ikea.