Placeholder

Recept voor paprikaquiche met feta

Een heerlijke quiche met paprika en feta valt bij iedereen in de smaak! Voeg spekreepjes toe voor een extra hartige taart.

Een heerlijke quiche met paprika en feta valt bij iedereen in de smaak! Voeg spekreepjes toe voor een extra hartige taart.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 1 zak paprikamix (rood-geel-groen), in ringen
  • 200 g feta, in blokjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Extra: ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de uiringen. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Verdeel de groenten met de feta over de deegbodem.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche de knoflook, de oregano en zout en peper naar smaak. Schenk het ei-roommengsel over de paprika.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade met zwarte olijven.

Tip: voeg voor een extra hartige smaak 125 g gebakken spekreepjes toe.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Oventijd: 35-40 minuten.