Placeholder

Recept voor citroenkip met bieten-couscoussalade

Het duurt even, maar dan heb je wel een heerlijk gerecht. Deze citroenkip met bietencouscoussalade valt bij iedereen in de smaak!

Het duurt even, maar dan heb je wel een heerlijk gerecht. Deze citroenkip met bietencouscoussalade valt bij iedereen in de smaak!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de kip en marinade:

  • 8 kippendijen met bot
  • 2 el olijfolie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el ras-el-hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

Voor de bieten-couscoussalade:

  • 200 g couscous
  • 1 komkommer, geschild en in kleine blokjes
  • 2 gekookte bieten, velletje verwijderd en in blokjes
  • een flinke hand verse koriander, fijngehakt
  • sap van 0,5-1 citroen
  • 2-3 el olijfolie

Aan de slag!

  1. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel van de kippendijen. Meng in een kom de kip met de olie, citroensap en –rasp en ras-el-hanout. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kippendijen in een ingevette braadslee, bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze in 35-40 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege.
  3. Maak intussen de salade. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Meng in een kom de couscous met de komkommer, bieten en koriander. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Serveer de salade bij de couscous.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 30 minuten marineren en 35-40 minuten oventijd

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille.