Placeholder

Recept voor sappige gemarineerde karbonades met gegrilde bosuitjes

Er zijn heel wat manieren om karbonade te bereiden: zo kun je ze bijvoobeeld grillen! Heerlijk met bijvoorbeeld een groene salade.

Er zijn heel wat manieren om karbonade te bereiden: zo kun je ze bijvoobeeld grillen! Heerlijk met bijvoorbeeld een groene salade.

Hoofdgerecht.

Boodschappenlijstje:

  • 150 ml rode wijn
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 laurierblaadje 
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 4 schouder- of haaskarbonades
  • ca. 2 el olijfolie 
  • 12 bosuitjes met groen.

Extra: grillpan, aluminiumfolie.

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de rode wijn met de knoflook, laurier en tijm.
  2. Leg de karbonades erin en laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren – keer het vlees tussentijds een keer om.
  3. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  4. Verhit de grillpan.
  5. Neem de karbonades uit de marinade en bestrijk ze dun met olie.
  6. Leg de karbonades in de grillpan en gril ze in ca. 10 minuten, goudbruin en gaar – halverwege keren.
  7. Bestrooi met zout en peper.
  8. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  9. Snijd de onderkanten van de bosuitjes en leg de hele bosuitjes in de grillpan.
  10. Gril ze tot ze rondom bruine streepjes hebben.
  11. Serveer de bosuitje met de karbonades.

Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven en een groene salade met blokjes rode biet.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Nijhof, Ikea en Zara-home.