Placeholder

Recept voor macaroni met spekjes, spinazie en ricotta

Met spek, met rivierkreeftjes of met tuinbonen: Met dit recept valt veel te variëren.

Met spek, met rivierkreeftjes of met tuinbonen: Met dit recept valt veel te variëren.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
350 g macaroni grande
– 1 el olijfolie
– 125 g spekreepjes
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– geraspte schil van 1 (biologische) citroen (alleen het geel)
– 300 g verse spinazie
– 250 g ricotta
– 50 g geraspte grano padano of parmezaanse kaas, plus extra

Aan de slag!
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes goudbruin. Schep ze even op een bord. Bak in het bakvet de ui en knoflook 2-3 minuten. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta met de spekjes, kaas, citroenrasp en wat kookvocht door het uimengsel. Verwarm de pasta op matig vuur en schep er de spinazie in porties door; roer tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel er de ricotta in ‘klontjes’ over en rasp er nog wat kaas over.

Bereidingstijd:  20 minuten.

Vis: Laat de spekjes weg, maar meng er op het laatst 125 g rivierkreeftjes door.

Vega: Vervang de spekjes door 150 g tuinbonen of doperwten. Bak ze kort met de ui en knoflook mee en bereid de pasta verder zoals hierboven beschreven.