Placeholder

Recept voor kip met prei, sugar snaps en citroen

Begin het voorjaar goed! Lekker met stokbrood of gekookte aardappels.

Begin het voorjaar goed! Lekker met stokbrood of gekookte aardappels.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 8 kippendijen met bot (of 4 kippenbouten)
– 2 el olijfolie
– 1 teen knoflook300 g preiringen
– enkele takjes tijm, blaadjes gerist
– 300 ml warme kippenbouillon
– sap van 0,5 citroen
– 300 g sugar snaps
– 125 ml crème fraîche

Aan de slag!

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de kippendijen rondom bruin aan. Voeg de knoflook en preiringen toe en bak ze 1-2 minuten mee.
  2. Voeg de tijm toe en schenk de bouillon en het citroensap erbij. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip afgedekt ca. 35 minuten stoven.
  3. Voeg de sugar snaps toe en stoof ze 5-7 minuten, tot ze beetgaar zijn. Meng de crème fraîche door de saus een verwarm alles nog 1-2 minuten.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met stokbrood of gekookte aardappels.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 45 min kooktijd.

Tip: De poelier verkoopt ook kippendijen zonder bot. De  stooftijd van kippendijen zonder bot is 5-10 minuten korter.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Portazul, & Klevering Zuid, Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad.