Placeholder

Recept voor Thaise groene kipcurry met doperwten en broccoli

Probeer eens rijst met kip in groene curry in plaats van rode curry. Minder pittig en net zo lekker!

Probeer eens rijst met kip in groene curry in plaats van rode curry. Minder pittig en net zo lekker!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g basmatirijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 2-3 el groene Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 300 g broccoliroosjes
  • 300 g doperwten (vers of diepvries)
  • 1 limoen in partjes

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de olie in een wok of ruime pan en fruit de ui 2 minuten.
  2. Voeg de reepjes kip toe en bak ze 2 minuten  mee. Voeg de currypasta toe, meng er de kokosmelk door en breng de saus aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat de saus 3-4 minuten sudderen.
  4. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze 2 minuten mee.
  5. Meng er de doperwten door en laat de curry nog ca. 3 minuten sudderen of tot de broccoli en doperwten beetgaar zijn.
  6. Serveer met partjes limoen. Serveer met de rijst.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.