Placeholder

Recept voor pizza met courgette en spinazie

Zin in pizza? Maak hem gemakkelijk zelf, met courgette en spinazie.

Zin in pizza? Maak hem gemakkelijk zelf, met courgette en spinazie.

Voor 2 pizza’s.

Boodschappenlijstje:
0, 5 pak mix voor pizzabodem (à 450 g)
2 dl tomatensaus met kruiden (uit pot)
1 kleine courgette (ca. 250 g)
75 g jonge bladspinazie
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
75 g geraspte pittige kaas, bijv. grana padanoolijfolie (met knoflook en chilipeper) om te besprenkelen

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 225ºC. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel het deeg in 2 gelijke ballen en rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van ca. 25 cm doorsnee. Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat (of gebruik 2 bakplaten). Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Schaaf de courgette in dunne plakken en verdeel ze over de pizza’s. Schuif de bakplaat in de oven (of 2 bakplaten boven elkaar) en bak de pizza’s in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de bladspinazie en tomaatjes over de pizza’s. Strooi er de kaas over en sprenkel er olijfolie over.

Recepten: Tal Maes. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.