Placeholder

Recept voor wraps met Griekse salade

Geen inspiratie voor de lunch? Maak deze wraps met fetakaas: lekker en weer eens wat anders!

Geen inspiratie voor de lunch? Maak deze wraps met fetakaas: lekker en weer eens wat anders!

Vegetarisch lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 tomaten
  • een halve komkommer, in dunne reepjes
  • 150 g fetakaas, in blokjes
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 75 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 4 (meergranen) tortilla’s

Aan de slag!

  1. Snijd de tomaten elk in vier partjes. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in lange reepjes. Meng in een kom de tomaten met komkommer, fetakaas, olijven, oregano, rucola, olie en citroensap.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verdeel de salade over de tortilla’s, rol ze stevig op en snijd ze schuin doormidden. Of vouw de onderkant van de tortilla’s naar binnen en rol ze op, zodat de bovenkant openblijft.
  4. Zet de wraps dan vast met een prikker.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.