Placeholder

Recept voor tomaten-auberginesaus met tonijn

Heb je deze tomaten-auberginesaus met tonijn al eens geprobeerd? Lekker met verse pasta en kappertjes.

Heb je deze tomaten-auberginesaus met tonijn al eens geprobeerd? Lekker met verse pasta en kappertjes.

Recept voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 el olijfolie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt
  • 2 tl kappertjes
  • 1 el tijmblaadjes

Aan de slag!

  1. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de aubergine in 4 min. bruin. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min.
  2. Voeg de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel stuk. Kook de tomatensaus 10 min. zachtjes.
  3. Schep de tonijn, de kappertjes en de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Tip: Deze pastasaus is ook heerlijk voor lasagne: maak in een ovenschaal lagen van de saus en 250 g gedroogde lasagnebladen. Begin en eindig de lasagne met een laagje saus. Beleg de lasagne met 1 in plakjes gesneden mozzarella en zout en peper. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade met olijven.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-home, Ikea.