Placeholder

Recept voor salade met garnalen en kikkererwten

De combinatie van garnalen en kikkererwten smaakte nog nooit zo lekker in een maaltijdsalade!

De combinatie van garnalen en kikkererwten smaakte nog nooit zo lekker in een maaltijdsalade!

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:
500 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
1 rode ui, in dunne halve ringen
2 el rode-wijnazijn
2 el olijfolie, plus extra
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
een halve tl gedroogde chilipepervlokken
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
300 g bladspinazie

Aan de slag!
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een schaaltje de rode ui met de azijn en laat minimaal 5 minuten marineren. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan of wok en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en chilipeper toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee. Voeg de garnalen toe en roerbak ze ca. 5 minuten mee tot ze gaar en roze zijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de kikkererwten toe en warm alles nog 1 minuut door. Doe de spinazie in een grote schaal en meng er het warme garnalenmengsel en de gemarineerde uien door. Sprenkel er nog wat olie over.

Tip: lekker met warm landbrood.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.