Placeholder

Recept voor gegrilde lamsspiesjes met een kruidentabouleh

Deze gegrilde lamsspiesjes zien er niet alleen gezellig uit op tafel, maar ze zijn ook nog eens heerlijk! Leuk om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje bij jou thuis.

Deze gegrilde lamsspiesjes zien er niet alleen gezellig uit op tafel, maar ze zijn ook nog eens heerlijk! Leuk om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje bij jou thuis.

Wat heb je nodig?

– 500 g lamsbout zonder bot, in blokjes van 3 cm
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
– 1 tl gemalen komijn (djinten)
– een halve tl paprikapoeder

Voor de tabouleh:
– 
200 g couscous
– 1 bosje bladpeterselie
-1 bosje verse munt
– 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes
– het sap van 1 citroen
– 4 el olijfolie
Extra nodig: 8 metalen spiesen, evt. grillpan.

Aan de slag!

Meng in een kom de blokjes vlees met de knoflook, olie, komijn en paprikapoeder. Voeg wat zout en peper toe. Laat het vlees afgedekt minimaal 1 uur marineren. Maak intussen de tabouleh. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de peterselie en munt heel fijn. Meng in een schaal de couscous met de kruiden, de kerstomaatjes, de avocado, het citroensap en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan of de ovengrill voor. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen. Bestrijk het vlees met een beetje olie. Gril de spiesen in ca. 8 minuten rondom bruin. Serveer de spiesen met de tabouleh.

Bereidingstijd: 90 minuten, inclusief marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v. Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.