Placeholder

Recept voor spaghetti & meatballs

Een klassiek recept voor spaghetti met gehaktballen.

Een klassiek recept voor spaghetti met gehaktballen.

Ingrediënten
– 
2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 10 g verse oregano (of 2 tl gedroogde)
– 1 dl olijfolie
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 400 g tomatenblokjes
– 50 g pijnboompitten
– 400 g gekruide gehaktballen
– 300 g spaghetti
– 20 g basilicumblaadjes 

Aan de slag
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de oregano en hak ze fijn.Verhit de helft van de olie in een ruime pan en fruit hierin een ui en de knoflook een paar minuten.Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes en de helft van de oregano erdoor en breng tegen de kook. Laat op laag vuur pruttelen. Meng de andere gesnipperde ui met de pijnboompitten en rest van de oregano. Wentel de gehaktballetjes door het mengsel en druk goed aan.Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin. Doe ze bij de tomatensaus en roer even door. Laat samen nog 10 minuten pruttelen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Serveer de spaghetti met de saus en gehaktballetjes. Pluk de blaadjes basilicum en strooi erover. 

Bereidingstijd: 25 minuten