Placeholder

Recept voor rosbief met salsa verde

Lekker met een salade van kropsla, haricots verts en kerstomaatjes. Dat wordt smullen!

Lekker met een salade van kropsla, haricots verts en kerstomaatjes. Dat wordt smullen!

HOOFDGERECHT

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten: 1 rosbief van 600 à 800 gram • 1 kg rode aardappels • 4 el olie • 30 g peterselie (1 bosje) • 5 ansjovis lets • 50 g kappertjes
• 150 ml milde olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 oC. Haal de rosbief een uur voor bereiding uit de koeling. Borstel de aardappels goed schoon onder de kraan en snijd ze in stukken van 3 cm. Hussel ze in een kom om met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout. Spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze ca. 40 minuten in de oven. Hussel ze halverwege om. Bestrooi de rosbief ruim met peper en zout en bak in de rest van de olie rondom in 5 minuten bruin.

Leg het vlees op een bakplaat (kan ook bij de aardappels) en gaar de rosbief in ca. 30 minuten rosé in de oven.* Pureer voor de salsa verde de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijfolie met een staafmixer in een maatbeker. Breng op smaak met peper en zout. Laat de gare rosbief nog 10 minuten rusten onder folie. Snijd het vlees in plakken en serveer dit met de aardappels en salsa verde op een grote schaal.

*Gebruik een thermometer om de juiste kerntemperatuur van het vlees te meten. Voor een rosé rosbief gaar je tot 50 oC kerntemperatuur. Voor well done op 65 oC.