Placeholder

Recept voor broccolitaart met feta

Quiches, op de redactie vinden we ze heerlijk. Zet vanavond deze heerlijke quiche met feta en broccoli op tafel. Smullen!

Quiches, op de redactie vinden we ze heerlijk. Zet vanavond deze heerlijke quiche met feta en broccoli op tafel. Smullen!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 400-500 g broccoliroosjes
– 2 el olijfolie, plus extra
– 
1 ui, gesnipperd
– 
2 tenen knoflook, fijngehakt
– 3 eieren
– 
300 g feta, verkruimeld
– 
8 zongedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes
– 
1 pak filodeeg (diepvries, 225 gram), ontdooid

Extra: pureestamper, kwastje, ingevette rechthoekige bakvorm (ca. 20 x 30 cm)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de roosjes broccoli in een pan met water en zout 6-7 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan of ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze 1 minuut mee. Schep ze in een schaal en prak de broccoli grof met een pureestamper. Klop in een kom de eieren met de feta los. Voeg zout en peper toe. Meng het broccolimengsel samen met de gedroogde tomaatjes door het eimengsel. Bestrijk met een kwastje de helft van de deegvellen dun met olie en leg ze op elkaar in de bakvorm. Verdeel er het broccolimengsel over. Bestrijk de rest van de deegvellen ook met olie en leg ze op elkaar op de vulling. Snijd het deeg in 12-16 rechthoekjes en bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 10 minuten voor het aansnijden staan. Lekker met een tomatensalade.

Tip: Filodeeg heeft de minste kans op scheuren als je het in de verpakking in de koelkast in enkele uren laat ontdooien.

Bereidingstijd: 20-25 minuten, plus 40 minuten oventijd en rusten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.