Placeholder

Recept voor noedels met Japanse gehaktballetjes

Mmm, wie houdt er nu niet van de Oosterse keuken! Zet vanavond deze heerlijke noedels met Japanse gehaktballetjes eens op tafel. Ook nog eens binnen 25 minuten klaar.

Mmm, wie houdt er nu niet van de Oosterse keuken! Zet vanavond deze heerlijke noedels met Japanse gehaktballetjes eens op tafel. Ook nog eens binnen 25 minuten klaar.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
– 
200 g udon noedels 
– 1 rode peper 
– 2 bosuitjes 
– 3 cm verse gember 
– 150 g shiitake 
– 1 komkommer 
– 1 limoen 
– 300 g soepballetjes
– 5 g zwart sesamzaad 
– 5 g wit sesamzaad 
– 2 el zonnebloemolie 
– 100 g sojaboontjes (of doperwten)
– 2 el sesamolie
– 2 el sojasaus

Aan de slag:
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken. Hak de rode peper en bosui in ringetjes. Rasp de gember en snijd de shiitake in plakjes. Halveer de komkommer over de lengte en schraap de zaden eruit met een lepel. Snijd de helft in dunne plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Hussel de balletjes om in een kom met de sesamzaadjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de balletjes in 5 minuten bruin en gaar. Schep ze uit de pan en voeg de peper, gember, shiitake en komkommer toe. Bak ze een minuutje en schep de noedels erdoor. Roerbak alles 3 minuten tot de noedels heet zijn. Breng het gerecht op smaak met 2 eetlepels limoensap, de limoenrasp, de sesamolie en de sojasaus.Verdeel over borden en schep de gehaktballetjes erop. Bestrooi met de bosui.

Meer recepten? Klik hier.

Productie: Tessa Klösters. Foto's: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën