Placeholder

Het favoriete recept van kookblogster Fransesca

Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.

Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.

Toen Francesca van Berk (37) moeder werd, veranderde haar focus op het gebied van werk en voeding volledig. Ze zegde haar drukke baan in de reclamewereld op om meer thuis bij haar zoontje te zijn. Door haar schoonfamilie leerde ze Surinaams koken. Francesca’s lievelingsrecept is dan ook een Surinaamse bami met kip. Je kunt er enorm mee variëren: sperzieboontjes, spinazie, paksoi. Het kan er allemaal in.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
500gr spaghetti
3 Surinaamse Maggi blokjes (die zijn klein en vierkant)
1 ui
2 teentjes knoflook
300gr kippendijenfilet
4 takjes verse selderij
zonnebloemolie
1/2tl zwarte peper
1/2tl 5 spices poeder
1 stukje verse gember van 2cm
1 volle tl tomatenpuree
6el zoute ketjap (sojasaus)
3el zoete ketjap

 

Zo maak je het
1. Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 Maggi bouillonblokjes. In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn en snijd je de kippendijenfilet in stukjes. Haal ook de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof.
2. Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan. Schenk er een halve eetlepel zonnebloemolie door en 1 eetlepel zoute en zoete ketjap. Meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
3. Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut. Voeg 1 Maggi bouillonblokjes, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2.
4. Schep de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee. Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij.
5. Doe er vervolgens de spaghetti door, rustig met 2 lepels. En zorg dat alles goed vermengd raakt. Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe. Op het laatst gaat de grofgehakte selderij erdoor en smullen maar!

Wil je nog meer smulrecepten voor de kleine en grote smulpaap? Ga naar www.francescakookt.nl