Placeholder

Recept voor couscous met mediterrane eieren

Met de restjes van de pasta met aubergine-fetasaus kun je deze heerlijke couscous maken.

Met de restjes van de pasta met aubergine-fetasaus kun je deze heerlijke couscous maken.

Het recept van de pasta gemist? Kijk hier.

Extra nodig:
– 4 eieren
– 300 g couscous 
– 1⁄2 bosje platte peterselie

Verwarm in een hapjespan of tajine de bewaarde aubergine-fetasaus op laag vuur. Maak 4 kuiltjes in de saus. Breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren met de deksel op de pan 5 minuten garen. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water overheen en laat de couscous wellen. Roer de couscous met een vork los. Hak de peterselie grof en strooi over de eieren. Serveer de mediterrane eieren met de couscous.

Bereidingstijd: 5 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Zara Home.