Placeholder

Recept voor Oosterse tjap tjoy met garnalen

Kies eens voor deze Oosterse variant!

Kies eens voor deze Oosterse variant!

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-4 el oestersaus
-1 teentje knoflook, geperst
-1 stukje gemberwortel, geraspt
-400 g rauwe garnalen (diepvries), ontdooid
-2 el (arachide)olie
-1 struik paksoi
-4 el arachideolie
-1 zak oosterse wokgroenten (400 g)
-2 tl sesamzaad

Aan de slag:
Meng de oestersaus, knoflook en gember door elkaar en schep dit door de garnalen. Laat ca. 1 uur marineren. Snijd de paksoi in reepjes en houd het witte en groene deel apart. Verhit in een wok 2 el olie en bak de garnalen met marinade ca. 3 minuten. Schep de garnalen uit de pan. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de wokgroenten en witte delen van de paksoi ca. 3 minuten. Voeg de garnalen en groene delen van de paksoi toe. Schep goed om en verwarm tot alles heet is. Bestrooi met het sesamzaad.

Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 1 uur

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.