Placeholder

Recept voor pittige tomatensoep met kip

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
1 el olie
-3 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
-2 tenen knoflook, in plakjes
-1 mespunt gedroogde chilivlokken
-500 ml gezeefde tomaten
-500 ml warme kippenbouillon (van tablet)
-3 el droge sherry
-400 g kipfilet, in reepjes
-75 g (diepvries-)doperwten
-1 hand grofgehakte koriander, om te bestrooien

Aan de slag:
Verhit de olie in een pan en bak de gember en knoflook 1 minuut op matig vuur. Voeg de chilivlokken, tomaten, bouillon en sherry toe en laat op matig vuur ca. 5 minuten zacht koken. Zeef de soep boven een kom en voeg de doperwten en de kipfilet toe. Laat de soep nog 5 minuten koken en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de koriander over de soep.

Bereidingstijd: 15 minuten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.