Gezond & mooi

4x eten dat helpt bij het afvallen

Wil je graag een paar kilo kwijt? Deze voedingsmiddelen helpen je daarbij.

1. Volkoren granen
Het werkt omdat… volkoren granen vezels bevatten die de spijsvertering stimuleren en die ervoor zorgen dat vet minder snel wordt opgenomen door het lichaam. Wetenschappelijk onderzoek van Penn State University wijst uit dat mensen die dagelijks volkoren brood eten gemiddeld 24 procent minder buikvet hebben dan mensen die wit brood eten.

Gebruikswijze Eet dagelijks volkoren producten, zoals zilvervliesrijst, roggebrood of volkoren pasta.

2. Walnoten
Het werkt omdat… walnoten boordevol gezonde meervoudige onverzadigde vetzuren zitten, waardoor het de perfecte hongerstiller is. In walnoten zitten ruim twee keer zo veel antioxidanten dan in andere noten.

Gebruikswijze Eet niet meer dan drie eetlepels walnoten per dag, omdat ze veel calorieën bevatten. Strooi walnoten over je salade, door de stamppot of eet ze als tussendoortje.

3. Granaatappel
Het werkt omdat… granaatappel de vetzuren in het bloed verlaagt. En vetzuren stimuleren vetopslag. De veelbelovende conclusie van Schotse onderzoekers van de universiteit van Edinburgh luidt dat je door het eten van granaatappel dertig dagen minder risico loopt op het ontwikkelen van vetcellen in de onderbuik. Daarbij onderdrukt granaatappel je hongergevoel dankzij het stofje polyfenol.

Gebruikswijze De schil is niet eetbaar, de pitjes wel. Snijd de granaatappel in vieren en lepel de pitjes eruit. Deze kun je zo eten, maar ze zijn ook lekker in een smoothie.

4. Water
Het werkt omdat… Oké, water hoort eigenlijk niet in het rijtje voedingsmiddelen thuis, maar het is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Het drinken van water helpt om overgewicht kwijt te raken, doordat het je spijsvertering actief houdt en afvalstoffen afvoert. Deze afvalstoffen komen vrij wanneer opgeslagen lichaamsvet wordt verbrandt.

Gebruikswijze Drink in de periode dat je gewicht verliest twee tot drie liter water, verspreid over de dag. Tip: Voorkom dat je dorst krijgt, want je lichaam kan de dorstprikkel verwarren met honger en het verkeerde signaal afgeven, waardoor je meer gaat eten.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram