×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Netflix-tip: The Crown seizoen 2

Netflix-tip: The Crown seizoen 2
07.12.2017 -

We hebben een heel jaar moeten wachten, maar morgen is het zover: The Crown keert terug! Dit prachtige kostuumdrama is zó goed in elkaar gezet dat het een must-see is, zélfs als je normaal gesproken geen fan van kostuumdrama’s bent.


Wat gebeurde er in seizoen 1? 
Het eerste seizoen ging over het huwelijk van koningin Elizabeth met Philip in 1947 tot aan het afbreken van de verloving tussen prinses Margaret en Peter Townsend in 1955. Het tweede seizoen zal naar verwachting het koningshuis volgen vanaf 1956 tot en met 1964. Hierin zien we dat de wereld aan het veranderen is, waardoor de beschadigde Britse monarchie haar verleden moet confronteren met het oog op de toekomst.

Huwelijkscrisis
In het tweede seizoen ligt de focus op de huwelijkscrisis waarin koningin Elizabeth en prins Philip zich verkeerden. Zo zullen er hints zijn over het (nooit bevestigde) vreemdgaan van prins Philip. En we zullen zien hoe Philip zijn vrouw en familie verlaat voor een wereldreis waarbij de roddelbladen de geruchten voeden dat zijn lange afwezigheid druk op hun huwelijk zet. In het laatste shot van de trailer horen we Elizabeth zelfs zeggen: “Er is geen mogelijkheid dat ik je zou vergeven. De vraag is: hoe kun je jezelf in hemelsnaam vergeven?” Verder zullen de afleveringen ook wat meer op prins Philip gericht zijn én op zijn relatie met de jonge prins Charles.

Seizoen 3 en verder
Het is de bedoeling dat The Crown in totaal zes seizoenen krijgt. Er zullen tijdsprongen zijn tussen seizoen twee en drie zijn en opnieuw tussen seizoen vier en vijf. Dit betekent dat de acteurs die we nu kennen worden vervangen door oudere acteurs vanaf seizoen drie. Verder zal prinses Diana waarschijnlijk aan het einde van het derde seizoen worden geïntroduceerd.

Prijzen
Het eerste seizoen was enorm succesvol. Met een budget van 110 miljoen euro waren de kostuums en decors prachtig en hier zijn ze uiteraard voor beloond. Zo ontving Claire Foy een Golden Globe voor haar uitmuntende vertolking van koningin Elizabeth en ontving de serie een Golden Globe voor beste televisiedrama.

The Crown seizoen 2 is vanaf 8 december te zien bij Netflix

Tekst: Annabel Velema

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Netflix-tip: de leukste kerstfilms

08.12.2017 - Het is december en dat betekent dat we weer eindeloos kerstfilms mogen kijken. Je hebt precies nog tot en met 26 december om deze heerlijke films via Netflix te streamen. Daarna moet je het weer een jaartje met de andere series doen.

Lees meer
Netflix-tip: The Crown seizoen 2

07.12.2017 - We hebben een heel jaar moeten wachten, maar morgen is het zover: The Crown keert terug! Dit prachtige kostuumdrama is zó goed in elkaar gezet dat het een must-see is, zélfs als je normaal gesproken geen fan van kostuumdrama’s bent.

Lees meer
Spaar voor een 2-daags hotelarrangement voor € 27,50 p.p.

06.12.2017 - Advertorial - Ben je helemaal toe aan een heerlijk verblijf op een prachtige plek in Nederland? Wil je even weg uit de hectiek om je hoofd leeg te maken? Vriendin biedt je nu deze speciale kans!

Lees meer

2

Kom mee naar Buiten in Overijssel

06.12.2017 - Advertorial - Even weg van de dagelijkse stress van je gezin of werk? Dit kan in het oosten van Nederland. Hier vind je maar liefst twee officiële nationale parken: Nationaal park Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden. In deze parken kom je helemaal tot rust en geniet je van de natuur.

Lees meer en win
Tv-tip: Alles is liefde

05.12.2017 - Nog geen plannen voor vanavond? Dan kun je misschien wel gaan genieten van de film Alles is Liefde. Gezellig met een warme kop chocolademelk en een schaaltje strooigoed op de bank.

Lees meer
Tv-tip: DWDD University: ‘Superzintuigen door Freek Vonk'

01.12.2017 - Bioloog Freek Vonk zal na het succes van zijn vorige colleges, Gif en Evolutie, dit jaar ingaan op het onderwerp Superzintuigen. Hoe nemen dieren de wereld waar? Met voorbeelden uit het dierenrijk neemt hij ons mee in deze verbazingwekkende wereld.

Lees meer!
Engste Netflix-tip ooit: Dark

30.11.2017 - Was jij ook zo’n fan van de series Stranger Things en The Sinner? Maak je borst dan maar nat! Netflix komt een nieuwe, bloedstollende serie, die wat weg heeft van de boeken van Stephen King. Durf jij te kijken?

Lees meer
Uit-tip: Expositie 'NINEVEH' in Rijksmuseum van Oudheden

29.11.2017 - Deze winter kun je in Leiden genieten van topstukken uit wat ooit de hoofdstad was van het machtige Assyrische rijk 'Nineveh'. Deze tentoonstelling bestrijkt 9000 jaar, van de eerste bewoning van Nineveh en de val van het Assyrische rijk.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 40 |