Placeholder

Aandacht voor alleenstaande ouders: ‘Ondanks alles gaat ze voor haar kinderen door het vuur’

Het is vandaag de Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder. Op Vriendin.nl en onze Facebookpagina lieten lezeressen de afgelopen week lieve berichten achter voor alleenstaande moeders.

Het is vandaag de Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder. Op Vriendin.nl en onze Facebookpagina lieten lezeressen de afgelopen week lieve berichten achter voor alleenstaande moeders.

We kregen ontzettend veel ontroerende en hoopvolle berichten binnen. Hieronder lees je wie de lezeressen vandaag in het zonnetje willen zetten. 

‘Mijn buurvrouw die voor haar kinderen door het vuur gaat’
Marissa: “Ik wil mijn buurvrouw Oreana in het zonnetje zetten. In oktober 2013 heeft haar man, de vader van haar drie kinderen, een ongeluk gehad. Sindsdien woont hij in een verzorgingstehuis. Het is heel dramatisch voor het gezin. Mijn buurvrouw is officieel niet een alleenstaande ouder, maar staat er wel alleen voor. Ze draagt met alle kracht de zorg van haar kinderen. Ondanks alle tegenslagen gaat ze voor haar kinderen door het vuur.”

‘Mijn collega is een topper’
Loes: “Ik wil mijn lieve collega Kim in het zonnetje zetten. Ze is een geweldige moeder voor haar zoontje en doet er alles aan om hem een fijne jeugd te geven. Het is niet altijd makkelijk, maar met haar liefde, enthousiasme en doorzettingsvermogen redt ze het wel! Echt een topper.”

‘Bedankt mam!’
Sharona: “Tien jaar geleden gingen mijn ouders uit elkaar. Ik was toen elf. Mijn moeder besloot me alleen op te voeden. En dat terwijl ik net aan het puberen was. Bedankt allerliefste mama!”

‘Ik ben zo trots op mijn beste vriendin'
Christa: “Mijn lieve vriendin Anouk is een lieve en enorm moedige mama van drie kinderen. Ze heeft de afgelopen maanden enorm veel heftige dingen meegemaakt en ze verdient het om hier in het zonnetje gezet te worden. Hoe ziek ze ook was of moeilijk ze het ook heeft, haar kinderen komen nooit liefde en aandacht te kort. Ik wil haar een hart onder de riem steken en laten weten dat ik zó trots op haar ben. Voor mij is ze een voorbeeld en een echte powervrouw.”

'Respect voor mijn dochter’
Agnes: “Toen mijn dochter Joyce vier maanden zwanger was van haar derde kind, vertelde haar man dat hij er geen zin meer in had. Nu zorgt Joyce als alleenstaande moeder voor haar drie kinderen. De baby is nu zes maanden oud en ze werkt drie dagen in de week als nanny. Ze doet alles met veel liefde en is altijd vrolijk. Ik ben een trotse moeder en heb veel respect voor mijn dochter.”

Stichting Single SuperMom steunt alleenstaande moeders. Op Internationale Vrouwendag kwam de stichting in actie. Lees hier meer over de stichting.