Geen categorie

Vleesvervangers onder de loep

Vleesvervangers bevatten niet volledig de essentiële voedingsstoffen die in vlees te vinden zijn, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Vleesvervangers zijn op de markt gekomen zodat ook vegetariërs de goede voedingsstoffen van vlees binnenkrijgen. Uit een onderzoek van de Consumentenbond is echter gebleken dat geen van de 30 onderzochte vleesvervangers hun naam waar maken.

Vlees zit vol met eiwit, zout, ijzer en vitamine B12, maar de vleesvervangers schieten op 1 of meerdere punten tekort. De een bevat geen ijzer, terwijl een andere geen eiwit bevat. In alle producten is het vitamine B12 gehalte heel weinig.

Ook werd er gekeken naar de zoutwaarde in de vleesvervangers. Deze schiet boven alles uit. Gemiddeld gaat het om 2 gram zout per 100 gram vleesvervanger, terwijl vlees vrijwel zoutloos is. 

Ben je vegetariër en wil je hier dus graag meer over lezen? De resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond zijn te lezen in de Gezondgids van augustus 2014.

Foto: Pinterest

Reageer op dit artikel

Ben jij vegetariër?

Nee

Lekker stukje vlees is gezond 😉

Anders, namelijk...

Niet vegetarisch, maar twee dagen in de week eet ik geen vlees. Dan vervang ik het door vis, soja, peulen en/of noten. Het bevalt me erg goed !

Nee

Ik eet matig vlees want je hebt het toch nodig .

Nee

Voor ons geen dag zonder vlees

Nee

ik af en toe wel graag een stukje vlees eet ..

Nee

nee ,ik eet liever echt vlees maar wel met mate .
Al dat namaak zal ik echt nooit kopen .

Instagram