Geen categorie

Android-gebruikers kunnen gedag zeggen tegen OV-chipkaart

OV-chipkaart stuk of kwijt? Dat probleem is voor Android-gebruikers voorbij. Je kunt vanaf nu gewoon inchecken met je smartphone.

Gebruikers die een abonnement hebben afgesloten bij KPN, Vodafone, Telfort, Simyo of Yes Telecom, kunnen een app downloaden. Je ov-chipkaart wordt vervolgens op je simkaart gezet en je kunt in de app precies terugzien waar en wanneer je bent ingecheckt. Voordeel is dat je de ov-chipkaart altijd bij je hebt. 

Betalen met je telefoon
Rover, reizigersvereniging, is blij met de ontwikkeling omdat steeds meer betalingen via de smartphone plaatsvinden. Op deze manier wordt het mogelijk om ook het openbaar vervoer via de smartphone te betalen. 

Wat vind jij? 
De ontwikkeling is nog maar voor een beperkte groep beschikbaar, maar het begin is er. Wat vind jij van deze nieuwe techniek? Laat je mening hieronder weten.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Janneke67

Ov-chipkaart stuk of kwijt? Smartphone kan ook stuk of kwijt zijn of misschien vaker nog een lege batterij hebben. M’n chipkaart zit in mijn tas en die vergeet ik daardoor nooit; mijn mobiel vergeet ik een enkele keer. Heb een simpel Nokiatje en ook geen behoefte om alles wat kan ook te doen. Abonnement is trouwens met één b.

Beantwoorden

Instagram