Culinair

Recept voor couscous met kikkererwten en granaatappelpitjes

Maak deze heerlijke couscoussalade met granaatappelpitjes en kikkererwten de avond van tevoren en neem hem mee naar je werk als echte powerlunch!

Boodschappenlijstje:
– 350 g couscous
– 
½ tl gemalen komijn
– 1 tl gemalen koriander
– 
1 el olijfolie
– 
zout en peper
– 
500 ml kokend water
– 
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
– 
bosje koriander, zeer fijn gehakt
– 
150 g granaatappelpitjes
– 
40 g rucola

Aan de slag!
Doe de couscous in een grote kom en voeg de gemalen komijn, gemalen koriander, olijfolie en zout en peper toe. Roer de couscous goed door met een vork, schenk het kokende water erbij en dek de kom af met plastic folie of een goed passend deksel. Laat de couscous 15 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork. Roer de rest van de ingrediënten door de couscous en serveer de salade als lunch of als bijgerecht met gegrilde kipfilet.

Tip! Haal de pitjes als volgt uit de vrucht: snijd de granaatappel in vieren, vul een grote kom met water en houd elk part onder water terwijl je de pitjes eruit haalt. De pitjes zinken naar de bodem van de kom terwijl de bittere witte vliesjes boven komen drijven. Gooi de vliesjes weg en zeef de pitjes in een vergiet. Nog makkelijker? Koop kant-en-klare granaatappelpitjes!

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

Instagram